Belgen begaan in Frankrijk elke dag 1.150 verkeersovertredingen

 Belgen begaan in Frankrijk elke dag 1.150 verkeersovertredingen

In 2014 hebben Belgen op het Franse grondgebied in totaal 420.000 verkeersovertredingen begaan, meldt het Waalse Agentschap voor Verkeersveiligheid (AWSR) in een persbericht vrijdag. Dat betekent 1.150 inbreuken op het verkeersreglement per dag.

De meeste verkeersboetes aan het adres van de Belgen worden uitgeschreven voor overdreven snelheid en het negeren van het rood licht. Het Waalse Agentschap roept de landgenoten dan ook op om de verkeersregels beter te respecteren op de Franse wegen.

Sinds 1 juli zijn er ook enkele nieuwe regels ingevoerd in Frankrijk. Zo is het verboden om koptelefoon of "oortjes" te dragen achter het stuur. Ook is op een aantal stukken autoweg de maximumsnelheid aangepast van 90 naar 80 km/u.

Ter vergelijking: de Duitsers begingen vorig jaar 311.000 overtredingen op het Franse grondgebied, de Nederlanders 372.000.

BRUSSEL 03/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u