Baby omgekomen bij verkeersongeval in Etterbeek

 Baby omgekomen bij verkeersongeval in Etterbeek

Bij een verkeersongeval in de Brusselse gemeente Etterbeek is woensdagnamiddag een baby om het leven gekomen. Dat meldt RTL en wordt bevestigd door burgemeester Vincent De Wolf en het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur op het kruispunt van de Kolonel Van Gelestraat met het Van Meyelplein. Een taxichauffeur verloor er om een nog onbekende reden de controle over het stuur en ging van de weg af. Daarbij reed de wagen een moeder aan die met een kinderwagen over het trottoir liep. Het kind overleefde de klap niet. Of de moeder gewond raakte, is voorlopig niet duidelijk.

Het Brusselse parket heeft een perimeter ingesteld en een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. De taxichauffeur wordt nog woensdagavond verhoord. De man heeft wel een negatieve ademtest afgelegd, aldus het parket.

Burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek is ter plaatse poolshoogte gaan nemen en heeft de dienst slachtofferhulp ingeschakeld.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u