Baby omgekomen bij verkeersongeval in Etterbeek

 Baby omgekomen bij verkeersongeval in Etterbeek

Bij een verkeersongeval in de Brusselse gemeente Etterbeek is woensdagnamiddag een baby om het leven gekomen. Dat meldt RTL en wordt bevestigd door burgemeester Vincent De Wolf en het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde rond 16.00 uur op het kruispunt van de Kolonel Van Gelestraat met het Van Meyelplein. Een taxichauffeur verloor er om een nog onbekende reden de controle over het stuur en ging van de weg af. Daarbij reed de wagen een moeder aan die met een kinderwagen over het trottoir liep. Het kind overleefde de klap niet. Of de moeder gewond raakte, is voorlopig niet duidelijk.

Het Brusselse parket heeft een perimeter ingesteld en een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. De taxichauffeur wordt nog woensdagavond verhoord. De man heeft wel een negatieve ademtest afgelegd, aldus het parket.

Burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek is ter plaatse poolshoogte gaan nemen en heeft de dienst slachtofferhulp ingeschakeld.

BRUSSEL 14/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u