AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

 AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

Op de Antwerpse ring (R1) vinden tijdens de nachten van 7 tot en met 14 december herstellingswerken plaats in de richting van Nederland, waardoor er plaatselijk telkens een aantal rijstroken zullen worden ingenomen en er dus verkeershinder mag verwacht worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdag. Tijdens de nachten van 9, 10 en 17 december wordt er bovendien ook nog eens gewerkt aan seinbruggen over de ring, waarvoor het verkeer af en toe kortstondig onderbroken zal worden.

Bij de herstellingswerken zal de verharding in het doorgaand gewapend beton van het wegdek op verschillende plekken vernieuwd worden. Om de hinder te beperken, zal er enkel van 21 uur 's avonds tot ten laatste 6 uur 's ochtends gewerkt worden. De precieze locatie van de werfzone varieert van nach t tot nacht. AWV kan wel al zeggen dat de oprit van de R1 naar de E19 richting Brussel afgesloten zal zijn tijdens de nacht van 12 december tussen 23 en 7 uur. Het verkeer naar de E19 moet dan verderop de afrit Borgerhout nemen om vervolgens te keren richting Gent en dan de oprit naar de E19 te nemen.

De werken aan de seinbruggen vinden in beide richtingen plaats: op 9 december enkel richting Nederland, op 10 december richting Gent en op 17 december aan het complex Antwerpen-Oost.

ANTWERPEN 03/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u