AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

 AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

Op de Antwerpse ring (R1) vinden tijdens de nachten van 7 tot en met 14 december herstellingswerken plaats in de richting van Nederland, waardoor er plaatselijk telkens een aantal rijstroken zullen worden ingenomen en er dus verkeershinder mag verwacht worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdag. Tijdens de nachten van 9, 10 en 17 december wordt er bovendien ook nog eens gewerkt aan seinbruggen over de ring, waarvoor het verkeer af en toe kortstondig onderbroken zal worden.

Bij de herstellingswerken zal de verharding in het doorgaand gewapend beton van het wegdek op verschillende plekken vernieuwd worden. Om de hinder te beperken, zal er enkel van 21 uur 's avonds tot ten laatste 6 uur 's ochtends gewerkt worden. De precieze locatie van de werfzone varieert van nach t tot nacht. AWV kan wel al zeggen dat de oprit van de R1 naar de E19 richting Brussel afgesloten zal zijn tijdens de nacht van 12 december tussen 23 en 7 uur. Het verkeer naar de E19 moet dan verderop de afrit Borgerhout nemen om vervolgens te keren richting Gent en dan de oprit naar de E19 te nemen.

De werken aan de seinbruggen vinden in beide richtingen plaats: op 9 december enkel richting Nederland, op 10 december richting Gent en op 17 december aan het complex Antwerpen-Oost.

ANTWERPEN 03/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u