AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

 AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

Op de Antwerpse ring (R1) vinden tijdens de nachten van 7 tot en met 14 december herstellingswerken plaats in de richting van Nederland, waardoor er plaatselijk telkens een aantal rijstroken zullen worden ingenomen en er dus verkeershinder mag verwacht worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdag. Tijdens de nachten van 9, 10 en 17 december wordt er bovendien ook nog eens gewerkt aan seinbruggen over de ring, waarvoor het verkeer af en toe kortstondig onderbroken zal worden.

Bij de herstellingswerken zal de verharding in het doorgaand gewapend beton van het wegdek op verschillende plekken vernieuwd worden. Om de hinder te beperken, zal er enkel van 21 uur 's avonds tot ten laatste 6 uur 's ochtends gewerkt worden. De precieze locatie van de werfzone varieert van nach t tot nacht. AWV kan wel al zeggen dat de oprit van de R1 naar de E19 richting Brussel afgesloten zal zijn tijdens de nacht van 12 december tussen 23 en 7 uur. Het verkeer naar de E19 moet dan verderop de afrit Borgerhout nemen om vervolgens te keren richting Gent en dan de oprit naar de E19 te nemen.

De werken aan de seinbruggen vinden in beide richtingen plaats: op 9 december enkel richting Nederland, op 10 december richting Gent en op 17 december aan het complex Antwerpen-Oost.

ANTWERPEN 03/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u