AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

 AWV verwacht week nachtelijke hinder op Antwerpse ring door werken

Op de Antwerpse ring (R1) vinden tijdens de nachten van 7 tot en met 14 december herstellingswerken plaats in de richting van Nederland, waardoor er plaatselijk telkens een aantal rijstroken zullen worden ingenomen en er dus verkeershinder mag verwacht worden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) donderdag. Tijdens de nachten van 9, 10 en 17 december wordt er bovendien ook nog eens gewerkt aan seinbruggen over de ring, waarvoor het verkeer af en toe kortstondig onderbroken zal worden.

Bij de herstellingswerken zal de verharding in het doorgaand gewapend beton van het wegdek op verschillende plekken vernieuwd worden. Om de hinder te beperken, zal er enkel van 21 uur 's avonds tot ten laatste 6 uur 's ochtends gewerkt worden. De precieze locatie van de werfzone varieert van nach t tot nacht. AWV kan wel al zeggen dat de oprit van de R1 naar de E19 richting Brussel afgesloten zal zijn tijdens de nacht van 12 december tussen 23 en 7 uur. Het verkeer naar de E19 moet dan verderop de afrit Borgerhout nemen om vervolgens te keren richting Gent en dan de oprit naar de E19 te nemen.

De werken aan de seinbruggen vinden in beide richtingen plaats: op 9 december enkel richting Nederland, op 10 december richting Gent en op 17 december aan het complex Antwerpen-Oost.

ANTWERPEN 03/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u