Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

 Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel in omgekeerde richting

Bijna 150 mensen hebben zondag rond de middag deelgenomen aan de 20 kilometer van Brussel in de tegenovergestelde richting, een 50-tal meer dan vorig jaar, zo is vernomen van Emmanuel Foulon, de organisator van het evenement.

Het parcours begon in de Tervurenlaan aan het Jubelpark en liep langs het Terkamerenbos, de Louizalaan en de Koningsstraat. "Mensen moedigden de deelnemers aan langs het hele traject. De 20 kilometer van Brussel doet hiermee zijn intrede in de Brusselse folklore", zei een verheugde Foulon.

De meerderheid van de deelnemers waren lopers, maar er waren ook mensen op rollerskates en fietsers die water uitdeelden. Een vijftiental nationaliteiten was vertegenwoordigd.

Koninklijke familie maakt fietstocht in Brussel

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de koninklijke familie zondag deelgenomen aan de autoloze zondag. Koning Filip, koningin Mathilde en hun drie kinderen fietsten van het kasteel van Laken naar het Jubelpark. Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het Paleis, preciseerde dat het om een privéactiviteit ging.

Het gezin vertrok rond 10.30 uur en kwam rond 11 uur in het Jubelpark aan. Prinses Eléonore (7) reed voor het eerst zelfstandig. De vorige jaren was haar fiets aan die van haar moeder vastgemaakt.

Het koningspaar en hun kinderen hielden halt aan de mobiliteitsstand waar ook de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet aanwezig was. De kinderen bliezen de kaarsen uit van de verjaardagstaart voor de 15de editie van de autoloze zondag. De taart was van de hand van Nicolas Arnaud, die België in 2017 zal vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap banketbakkerij.

In het Jubelpark zette het feest van de sport de paralympische sporten in de kijker met het oog op Rio de Janeiro 2016. De koning en zijn twee zonen speelden tennis in een rolstoel. De koninklijke familie woonde ook de aankomst van de paralympische vlam onder de triomfboog bij. Prinses Elisabeth stak de vlam symbolisch aan.

BRUSSEL 20/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u