Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

 Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel in omgekeerde richting

Bijna 150 mensen hebben zondag rond de middag deelgenomen aan de 20 kilometer van Brussel in de tegenovergestelde richting, een 50-tal meer dan vorig jaar, zo is vernomen van Emmanuel Foulon, de organisator van het evenement.

Het parcours begon in de Tervurenlaan aan het Jubelpark en liep langs het Terkamerenbos, de Louizalaan en de Koningsstraat. "Mensen moedigden de deelnemers aan langs het hele traject. De 20 kilometer van Brussel doet hiermee zijn intrede in de Brusselse folklore", zei een verheugde Foulon.

De meerderheid van de deelnemers waren lopers, maar er waren ook mensen op rollerskates en fietsers die water uitdeelden. Een vijftiental nationaliteiten was vertegenwoordigd.

Koninklijke familie maakt fietstocht in Brussel

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de koninklijke familie zondag deelgenomen aan de autoloze zondag. Koning Filip, koningin Mathilde en hun drie kinderen fietsten van het kasteel van Laken naar het Jubelpark. Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het Paleis, preciseerde dat het om een privéactiviteit ging.

Het gezin vertrok rond 10.30 uur en kwam rond 11 uur in het Jubelpark aan. Prinses Eléonore (7) reed voor het eerst zelfstandig. De vorige jaren was haar fiets aan die van haar moeder vastgemaakt.

Het koningspaar en hun kinderen hielden halt aan de mobiliteitsstand waar ook de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet aanwezig was. De kinderen bliezen de kaarsen uit van de verjaardagstaart voor de 15de editie van de autoloze zondag. De taart was van de hand van Nicolas Arnaud, die België in 2017 zal vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap banketbakkerij.

In het Jubelpark zette het feest van de sport de paralympische sporten in de kijker met het oog op Rio de Janeiro 2016. De koning en zijn twee zonen speelden tennis in een rolstoel. De koninklijke familie woonde ook de aankomst van de paralympische vlam onder de triomfboog bij. Prinses Elisabeth stak de vlam symbolisch aan.

BRUSSEL 20/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u