Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

 Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel in omgekeerde richting

Bijna 150 mensen hebben zondag rond de middag deelgenomen aan de 20 kilometer van Brussel in de tegenovergestelde richting, een 50-tal meer dan vorig jaar, zo is vernomen van Emmanuel Foulon, de organisator van het evenement.

Het parcours begon in de Tervurenlaan aan het Jubelpark en liep langs het Terkamerenbos, de Louizalaan en de Koningsstraat. "Mensen moedigden de deelnemers aan langs het hele traject. De 20 kilometer van Brussel doet hiermee zijn intrede in de Brusselse folklore", zei een verheugde Foulon.

De meerderheid van de deelnemers waren lopers, maar er waren ook mensen op rollerskates en fietsers die water uitdeelden. Een vijftiental nationaliteiten was vertegenwoordigd.

Koninklijke familie maakt fietstocht in Brussel

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de koninklijke familie zondag deelgenomen aan de autoloze zondag. Koning Filip, koningin Mathilde en hun drie kinderen fietsten van het kasteel van Laken naar het Jubelpark. Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het Paleis, preciseerde dat het om een privéactiviteit ging.

Het gezin vertrok rond 10.30 uur en kwam rond 11 uur in het Jubelpark aan. Prinses Eléonore (7) reed voor het eerst zelfstandig. De vorige jaren was haar fiets aan die van haar moeder vastgemaakt.

Het koningspaar en hun kinderen hielden halt aan de mobiliteitsstand waar ook de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet aanwezig was. De kinderen bliezen de kaarsen uit van de verjaardagstaart voor de 15de editie van de autoloze zondag. De taart was van de hand van Nicolas Arnaud, die België in 2017 zal vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap banketbakkerij.

In het Jubelpark zette het feest van de sport de paralympische sporten in de kijker met het oog op Rio de Janeiro 2016. De koning en zijn twee zonen speelden tennis in een rolstoel. De koninklijke familie woonde ook de aankomst van de paralympische vlam onder de triomfboog bij. Prinses Elisabeth stak de vlam symbolisch aan.

BRUSSEL 20/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu