Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

 Autovrije zondag: Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel en koninklijke familie maakt fietstocht

Bijna 150 mensen lopen 20 km van Brussel in omgekeerde richting

Bijna 150 mensen hebben zondag rond de middag deelgenomen aan de 20 kilometer van Brussel in de tegenovergestelde richting, een 50-tal meer dan vorig jaar, zo is vernomen van Emmanuel Foulon, de organisator van het evenement.

Het parcours begon in de Tervurenlaan aan het Jubelpark en liep langs het Terkamerenbos, de Louizalaan en de Koningsstraat. "Mensen moedigden de deelnemers aan langs het hele traject. De 20 kilometer van Brussel doet hiermee zijn intrede in de Brusselse folklore", zei een verheugde Foulon.

De meerderheid van de deelnemers waren lopers, maar er waren ook mensen op rollerskates en fietsers die water uitdeelden. Een vijftiental nationaliteiten was vertegenwoordigd.

Koninklijke familie maakt fietstocht in Brussel

Voor het derde opeenvolgende jaar heeft de koninklijke familie zondag deelgenomen aan de autoloze zondag. Koning Filip, koningin Mathilde en hun drie kinderen fietsten van het kasteel van Laken naar het Jubelpark. Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het Paleis, preciseerde dat het om een privéactiviteit ging.

Het gezin vertrok rond 10.30 uur en kwam rond 11 uur in het Jubelpark aan. Prinses Eléonore (7) reed voor het eerst zelfstandig. De vorige jaren was haar fiets aan die van haar moeder vastgemaakt.

Het koningspaar en hun kinderen hielden halt aan de mobiliteitsstand waar ook de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet aanwezig was. De kinderen bliezen de kaarsen uit van de verjaardagstaart voor de 15de editie van de autoloze zondag. De taart was van de hand van Nicolas Arnaud, die België in 2017 zal vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap banketbakkerij.

In het Jubelpark zette het feest van de sport de paralympische sporten in de kijker met het oog op Rio de Janeiro 2016. De koning en zijn twee zonen speelden tennis in een rolstoel. De koninklijke familie woonde ook de aankomst van de paralympische vlam onder de triomfboog bij. Prinses Elisabeth stak de vlam symbolisch aan.

BRUSSEL 20/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u