Autosalon - Belg stelt onderhoud van zijn wagen steeds vaker uit (Federauto)

 Autosalon - Belg stelt onderhoud van zijn wagen steeds vaker uit (Federauto)

De Belgische burgers en bedrijven stellen het onderhoud van hun wagen of bedrijfsvoertuig steeds vaker uit. Dat blijkt dinsdag uit de semesterbarometer van Federauto, de confederatie van de autohandel en -reparatie. Federauto waarschuwt voor de gevolgen van die trend op de verkeersveiligheid.

De naverkoop in de sector bleef de afgelopen zes maanden volgens Federauto "ondermaats", wat ook resulteerde in een bijkomende stijging van het aantal dagen economische werkloosheid in de ateliers.

Het ondernemingsvertrouwen lag bij de autoprofessionals in de tweede helft van 2014 niet hoog, maar de globale sector verwacht toch dat het komende autosalon van Brussel, dat vrijdag van start gaat voor het grote publiek, een duw in de rug zal geven voor de autohandel in 2015, "die sowieso kampt met een structureel rentabiliteitsprobleem".

Deze opwaardering zal volgens Federauto ook nodig zijn om de tewerkstelling in de branche te ondersteunen.

Vandaag werken een kleine 85.000 werknemers in de garagesector en aanverwante sectoren. 

BRUSSEL 13/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u