Autokeuring: VAB maakt onvolledige en verkeerde vergelijkingen

 Autokeuring: VAB maakt onvolledige en verkeerde vergelijkingen

GOCA, de Groepering van de ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, is niet te spreken over de communicatie van automobilistenvereniging VAB over de autokeuring.

Volgens de sector maakt VAB verkeerde en onvolledige vergelijkingen en is de communicatie daarom "feitelijk onjuist".

VAB sprak onder meer over de prijs van de keuring. In Nederland zou het goedkoper zijn door de grote concurrentie die daar speelt. "De kost van een autokeuring in België is 56 procent goedkoper dan Duitsland. Ten opzichte van Frankrijk is ze 46 procent goedkoper. In Nederland, waar garages veelal de keuring uitvoeren, wordt de prijs van een keuring kunstmatig verminderd", stelt GOCA, verwijzend naar artikels uit automagazine Auto & Motortechniek, waaruit zou blijken dat het om een vorm van koppelverkoop zou gaan.

Ook bij de roettest had VAB bedenkingen. Daarbij wordt een onbelast voertuig door middel van plankgas hoog in toerental gejaagd om de roetuitstoot te meten, wat volgens de organisatie tot schade kan leiden. GOCA reageert daarop dat alle 28 EU-lidstaten verplicht zijn een roettest uit te voeren conform een Europese richtlijn, "die duidelijk de specificaties van gas geven oplegt". De keuringscentra zouden bovendien over de laatste tien jaar minder dan 0,0015 procent klachten per jaar hebben ontvangen. "Na een onafhankelijke expertise blijkt bijna altijd slecht of onvoldoende onderhoud de oorzaak te zijn en niet de testmethode."

BRUSSEL 23/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u