Autodeleninitiatief Cambio breidt gevoelig uit in Leuven

 Autodeleninitiatief Cambio breidt gevoelig uit in Leuven

Het autodeleninitiatief Cambio breidt tegen het najaar in Leuven het aantal plaatsen waar men wagens kan ophalen uit van 15 naar 21. Dat maakten de Leuvense Milieuschepen Mohamed Ridouani (sp.a) en Geert Gisquière van Cambio bekend naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Cambio in de universiteitsstad. Dat wordt op 23, 24 en 25 juni gevierd met concerten van Sioen, Red Zebra en Hydrogen Sea.

Cambio Leuven telt 1.100 gebruikers die verspreid over de 15 ophaalpunten kunnen beschikken over 42 deelvoertuigen. Leuven heeft hiermee per inwoner het grootste aantal autodelers in ons land. Cambio haalt daarmee in Leuven naar schatting 500 privé-wagens van de baan. Onlangs ging een eerste nieuwe standplaats open aan de Vaartkom. En er komen dit najaar nog 5 nieuwe standplaatsen bij, niet alleen in de binnenstad (Sint-Maartensdal en De Lei), maar ook aan de stations van Heverlee en Wijgmaal, en in Wilsele. Aan bestaande ophaalpunten aan Sint-Geertrui, Sint-Jacob en Tiensevest komen er extra plaatsen.

Ridouani verklaarde dat de stad resoluut inzet op de overgang van autobezit naar autogebruik. "Autodelen speelt niet alleen een belangrijke rol om de parkeerdruk op straat te verminderen en de publieke ruimte op te waarderen, het is door de verminderde uitstoot ook één van de puzzelstukjes om Leuven op termijn klimaatneutraal te maken. We zijn momenteel autodeelstad nummer 1 in België, maar als we kijken naar bijvoorbeeld Zürich, dat in verhouding tot het aantal inwoners 4 keer zoveel autodelers telt, dan weten we dat er nog heel wat potentieel is.", aldus Ridouani.

Volgens Geert Gisquière is autodelen interessant voor wie niet meer dan 10.000 km per jaar rijdt. Autodelen vermindert ook de administratieve rompslomp, want brandstof, pechverhelping, verzekering en dergelijke is in de prijs inbegrepen. "Tien jaar Cambio in Leuven vieren we symbolisch met miniconcerten vanuit leegstaande garages waarbij de straat afgesloten zal worden. Tickets voor deze concerten van Sioen, Red Zebra en Hydrogen Sea kunnen besteld worden via cambiogaragerock.be."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu