Autobestuurder overleden na aanrijding in Maldegem: vrachtwagenchauffeur reed door rood

 Autobestuurder overleden na aanrijding in Maldegem: vrachtwagenchauffeur reed door rood

Bij het ongeval dinsdagnamiddag in Maldegem waarbij een autobestuurder om het leven kwam bij een aanrijding met een vrachtwagen, was de vrachtwagenchauffeur door het rode licht gereden. Dat zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op de N49/E34 ter hoogte van het kruispunt met de Aardenburgkalseide. "Een personenwagen Audi die uit de Aardenburgkalseide kwam gereden en het kruispunt opreed, werd gegrepen door een vrachtwagen die op de E34 reed en uit de richting van Antwerpen kwam. De bestuurder van de Audi, een 92-jarige man uit Maldegem, overleed ter plaatse. Zijn 88-jarige echtgenote die naast hem zat, raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis", zegt het parket.

De Audi kwam daarna tegen een andere personenwagen terecht. De vrachtwagen kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal, die door de impact afbrak. De bestuurder van de vrachtwagen, een 25-jarige man uit Houthulst, raakte niet gewond. Uit de bevindingen van een verkeersdeskundige en de verklaringen van getuigen blijkt dat de man door het rode licht gereden was.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. De man legde een negatieve ademtest af en reed niet sneller dan toegelaten.

MALDEGEM 09/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u