ASTB - Treinstakingen zijn gemiste kans om automobilist voor trein te doen kiezen

 ASTB - Treinstakingen zijn gemiste kans om automobilist voor trein te doen kiezen

Mobiliteitsclub VAB betreurt de zaterdagstakingen van machinistenvakbond ASTB deze zomer "ten zeerste". "Ze zullen een gemiste kans zijn om automobilisten te overtuigen om vaker voor de trein te kiezen", aldus VAB vrijdag aan de vooravond van een verlengd weekend, dat voor veel Belgen de gelegenheid vormt om naar de Belgische kust te trekken.

"Wil je automobilisten op de trein of het openbaar vervoer krijgen, dan moet het alternatief ook betrouwbaar zijn", aldus VAB. De mobiliteitsclub benadrukt dat de wagen voor een gezin met twee tieners bovendien een stuk goedkoper is dan de trein om bijvoorbeeld vanuit Antwerpen naar de kust te reizen, zelfs wanneer een hele dag in het stadscentrum geparkeerd wordt.

"Wie op een gratis randparking parkeert, is nog goedkoper uit en kan zo ook de (parkeer)drukte in het stadscentrum vermijden", klinkt het.

VAB raadt mensen die met de auto naar de kust rijden aan om voorbereid te vertrekken, en vertrekmoment en route aan te passen in functie van de verkeersdrukte. De beste vertrekmomenten naar de kust zijn algemeen genomen vrijdag na 21 uur, zaterdag tussen 6 en 8 uur en na 14 uur, en zondag tussen 6 en 9 uur en na 13 uur.

BRUSSEL 17/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u