Arrest in proces tegen wegpiraat E314 valt pas op 21 maart

 Arrest in proces tegen wegpiraat E314 valt pas op 21 maart

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag nog geen uitspraak gedaan in het proces tegen Curd V., de 51-jarige wegpiraat van de E314. Dat zal pas op 21 maart gebeuren. V. staat terecht omdat hij in 2012 een fotograaf en de medewerkster van een notaris zou hebben aangevallen. V. zelf ontkent dat en zwaait met een attest van zijn werkgeefster dat hem een alibi moet bezorgen. V. werd vorige week door de Leuvense correctionele rechtbank nog tot 18 maanden cel veroordeeld voor elf feiten van verkeersagressie.

De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto's nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger zou hem daarbij geslagen en geschopt hebben en zou een hond op hem hebben afgestuurd. De fotograaf kon een aant al foto's voorleggen waaruit bleek dat hij verwondingen had opgelopen door de slagen, maar ook door hondenbeten. V. verhinderde bovendien dat een medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie belde en zou nadien in een BWM gevlucht zijn.

V. ontkende alles en beweerde dat hij op het moment van de feiten in een Ikea-warenhuis op zoek was naar zijn portefeuille. Hij schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten. Beiden moesten hem vrijpleiten, maar zijn volgens het parket-generaal vals. Dat parket-generaal eist nu 15 maanden cel tegen V. en 6 maanden cel tegen zijn werkgeefster.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u