Arrest in proces tegen wegpiraat E314 valt pas op 21 maart

 Arrest in proces tegen wegpiraat E314 valt pas op 21 maart

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag nog geen uitspraak gedaan in het proces tegen Curd V., de 51-jarige wegpiraat van de E314. Dat zal pas op 21 maart gebeuren. V. staat terecht omdat hij in 2012 een fotograaf en de medewerkster van een notaris zou hebben aangevallen. V. zelf ontkent dat en zwaait met een attest van zijn werkgeefster dat hem een alibi moet bezorgen. V. werd vorige week door de Leuvense correctionele rechtbank nog tot 18 maanden cel veroordeeld voor elf feiten van verkeersagressie.

De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto's nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger zou hem daarbij geslagen en geschopt hebben en zou een hond op hem hebben afgestuurd. De fotograaf kon een aant al foto's voorleggen waaruit bleek dat hij verwondingen had opgelopen door de slagen, maar ook door hondenbeten. V. verhinderde bovendien dat een medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie belde en zou nadien in een BWM gevlucht zijn.

V. ontkende alles en beweerde dat hij op het moment van de feiten in een Ikea-warenhuis op zoek was naar zijn portefeuille. Hij schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten. Beiden moesten hem vrijpleiten, maar zijn volgens het parket-generaal vals. Dat parket-generaal eist nu 15 maanden cel tegen V. en 6 maanden cel tegen zijn werkgeefster.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u