Antwerpen nam tussen 2011 en 2013 grootste hap uit fietsinvesteringsbudget‏

 Antwerpen nam tussen 2011 en 2013 grootste hap uit fietsinvesteringsbudget‏

Er zijn grote provinciale verschillen in de besteding van de middelen van het Vlaams Integraal Fietsinvesteringsprogramma (IFI). Zo werd tussen 2011 en 2013 71 miljoen euro gespendeerd aan fietspaden in Antwerpen.

Dat is meer dan dubbel zoveel als de 29 miljoen euro aan fietsinvesteringen in de provincie Limburg. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Via het Integraal FietsInvesteringsprogramma (IFI) investeert Vlaanderen in de realisatie van fietspaden en de uitbouw van het zogenaamde Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF). Dat BFF is een netwerk van zo'n 12.000 kilometer dat vooral voor verplaatsingen van thuis naar het werk, de school en de winkel gebruikt wordt. In het lopende programma voor de periode 2013-2015 zitten 516 fietsprojecten in Vlaanderen, goed voor een investering van 300 miljoen euro.

Uit cijfers die sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke heeft opgevraagd bij minister Weyts blijkt nu dat er grote provinciale verschillen zijn in de verdeling van de investeringen. Tussen 2011 en 2013 gingen veruit de meeste middelen naar fietsprojecten in Antwerpen (71 miljoen euro).

Nadien volgen West-Vlaanderen (58 miljoen euro) en Oost-Vlaanderen (53 miljoen euro). Voor Vlaams-Brabant (bijna 38,5 miljoen euro) en zeker Limburg (29 miljoen euro) liggen de investeringsbedragen een pak lager. Wat het volgende investeringsprogramma betreft (voor de periode 2015-2017) kan volgens Weyts voorlopig nog geen budget worden meegedeeld.

BRUSSEL 02/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u