Antwerpen nam tussen 2011 en 2013 grootste hap uit fietsinvesteringsbudget‏

 Antwerpen nam tussen 2011 en 2013 grootste hap uit fietsinvesteringsbudget‏

Er zijn grote provinciale verschillen in de besteding van de middelen van het Vlaams Integraal Fietsinvesteringsprogramma (IFI). Zo werd tussen 2011 en 2013 71 miljoen euro gespendeerd aan fietspaden in Antwerpen.

Dat is meer dan dubbel zoveel als de 29 miljoen euro aan fietsinvesteringen in de provincie Limburg. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke.

Via het Integraal FietsInvesteringsprogramma (IFI) investeert Vlaanderen in de realisatie van fietspaden en de uitbouw van het zogenaamde Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk (BFF). Dat BFF is een netwerk van zo'n 12.000 kilometer dat vooral voor verplaatsingen van thuis naar het werk, de school en de winkel gebruikt wordt. In het lopende programma voor de periode 2013-2015 zitten 516 fietsprojecten in Vlaanderen, goed voor een investering van 300 miljoen euro.

Uit cijfers die sp.a-parlementslid Joris Vandenbroucke heeft opgevraagd bij minister Weyts blijkt nu dat er grote provinciale verschillen zijn in de verdeling van de investeringen. Tussen 2011 en 2013 gingen veruit de meeste middelen naar fietsprojecten in Antwerpen (71 miljoen euro).

Nadien volgen West-Vlaanderen (58 miljoen euro) en Oost-Vlaanderen (53 miljoen euro). Voor Vlaams-Brabant (bijna 38,5 miljoen euro) en zeker Limburg (29 miljoen euro) liggen de investeringsbedragen een pak lager. Wat het volgende investeringsprogramma betreft (voor de periode 2015-2017) kan volgens Weyts voorlopig nog geen budget worden meegedeeld.

BRUSSEL 02/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u