Antwerpen focust met nieuwe verkeerscampagne op voetgangers en fietsers
Dinsdag 01 September 2015
De nieuwe verkeersveiligheidscampagne van de stad Antwerpen focust dit jaar erg sterk op voetgangers en fietsers. Volgens het stadsbestuur gebeuren er ook met hen steeds zwaardere ongevallen. Er komen onder meer een smartphonespel, online filmpjes, alsook duizenden affiches doorheen de stad.
Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever is het tijd dat fietsers en voetgangers ook hun verantwoordelijkheid opnemen in het verkeer. "Meer fietsers in het verkeer is een goede zaak, maar het betekent ook meer conflicten en ergernissen, ook onderling. Ook de aard van ongevallen wordt ernstiger."
De Wever wil een mentaliteitswijziging en verwijst daarbij naar de eerdere Graag Traagcampagne. "Die was er expliciet voor automobilisten en was zeer succesvol. Deze campagne richt zich tot iedereen. Wij menen dat dat nodig is, gezien de ongevallenstatistieken en hetgeen van beneden opborrelt." Tegelijkertijd wijst hij erop dat - onder meer met anonieme motards - ook de automobilist niet wordt ontzien.
Voor de fietsers en voetgangers wordt specifiek gewezen op het negeren van het rood licht. Voor fietsers gaat het bovendien over het tegen de rijrichting in fietsen of het negeren van de voorrangsregels. De Antwerpse politie ziet in haar cijfers ook meer personen onder invloed van alcohol of andere drugs achter het fietsstuur.
In september, niet toevallig het begin van het nieuwe schooljaar, komt er daarom een grootschalige campagne, met naast grote en kleinere affiches veel digitale aandacht, onder meer via het smartphonespel 'Crashpunt' of een touchscreenspel in een bushokje. Antwerpenaars krijgen ook campagnefilmpjes via sociale media. Op de campagnewebsite www.meerveiligverkeer.be publiceert een fotograaf foto's van weggebruikers die het goede voorbeeld geven. Zes affiches tonen ook - veelal jongere - mensen die goed gedrag vertonen.
De campagne kost in totaal 172.000 euro. De politie zal gericht controleren op de punten die de stad aanhaalt.
ANTWERPEN 31/08 (BELGA)
Bereken je boete
Actueel
Woensdag 19 Juni 2024
Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatieWat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.
Lees meerDonderdag 30 Mei 2024
Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AIVan aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.
Lees meerWoensdag 22 Mei 2024
Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.
Lees meer