Amsterdam experimenteert met autovrij maken van de stad

 Amsterdam experimenteert met autovrij maken van de stad

Automobilisten zijn in augustus en september in de weekeinden tijdens winkeltijden niet meer welkom in de Negen Straatjes in Amsterdam. De gemeente begint op 1 augustus een experiment in een poging het populaire winkelgebied in de Amsterdamse binnenstad op zaterdag en zondag autovrij te krijgen.

Dit schrijft verkeerswethouder Pieter Litjens woensdag in een brief aan de gemeenteraad. De Negen Straatjes, genoemd naar de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden, trekken veel bezoekers. Ook voor fietsers is het een veelgebruikte route door het centrum.

Volgens Litjens leidt dit met name in de weekenden tot grote drukte en verkeersconflicten. De gemeente sluit de straten daarom in overleg met de ondernemers twee maanden lang af voor gemotoriseerd verkeer. Als het experiment slaagt en de doorstroming verbetert, wil de gemeente de maatregel definitief invoeren. Amsterdam wil dan ook in andere delen van de stad experimenteren met het weren van auto's.

AMSTERDAM 15/07 (ANP)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u