Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

 Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

Een ambulancier van de brandweer Hoei is door de politierechtbank van Hoei veroordeeld tot een boete van 1.200 euro met uitstel voor drievierde en intrekking van zijn rijbewijs voor een maand, met aftrek van de 14 dagen waarvoor hij al rijverbod kreeg. De man bleek dronken toen hij een interventie deed bij een verkeersongeval in Amay in mei laatstleden.

Op 23 mei werden twee ambulanciers naar een verkeersongeval gestuurd op de Luikersteenweg in Ampsin (Amay). Van hen werd een alcoholtest afgenomen die postief was. Ze hadden net voor het einde van hun dienst meegedaan met het 'Festhuyval' dat in hun kazerne plaatsvond en waarbij drank werd geschonken.

"Mijn cliënt was van oordeel dat hij niet meer zou worden opgeroepen", voerde zijn advocaat aan. "Hij is niet naar het proces gekomen uit schrik voor de aandacht van de media voor de zaak. Hij wil niet publiek met de vinger nagewezen worden. Het is ook zo dat de ambulanciers geen medische daad hebben gesteld. Er was al een MUG-auto ter plaatse. Ze moesten alleen voor transport van de gewonde zorgen. Ze geven wel toe dat ze een fout hebben gemaakt."

Het gewonde verkeersslachtoffer werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Het parket had een boete van 1.200 euro en een maand rijverbod gevorderd.

HOEI 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u