Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

 Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

Een ambulancier van de brandweer Hoei is door de politierechtbank van Hoei veroordeeld tot een boete van 1.200 euro met uitstel voor drievierde en intrekking van zijn rijbewijs voor een maand, met aftrek van de 14 dagen waarvoor hij al rijverbod kreeg. De man bleek dronken toen hij een interventie deed bij een verkeersongeval in Amay in mei laatstleden.

Op 23 mei werden twee ambulanciers naar een verkeersongeval gestuurd op de Luikersteenweg in Ampsin (Amay). Van hen werd een alcoholtest afgenomen die postief was. Ze hadden net voor het einde van hun dienst meegedaan met het 'Festhuyval' dat in hun kazerne plaatsvond en waarbij drank werd geschonken.

"Mijn cliënt was van oordeel dat hij niet meer zou worden opgeroepen", voerde zijn advocaat aan. "Hij is niet naar het proces gekomen uit schrik voor de aandacht van de media voor de zaak. Hij wil niet publiek met de vinger nagewezen worden. Het is ook zo dat de ambulanciers geen medische daad hebben gesteld. Er was al een MUG-auto ter plaatse. Ze moesten alleen voor transport van de gewonde zorgen. Ze geven wel toe dat ze een fout hebben gemaakt."

Het gewonde verkeersslachtoffer werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Het parket had een boete van 1.200 euro en een maand rijverbod gevorderd.

HOEI 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
close menu 1u