Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

 Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

Een ambulancier van de brandweer Hoei is door de politierechtbank van Hoei veroordeeld tot een boete van 1.200 euro met uitstel voor drievierde en intrekking van zijn rijbewijs voor een maand, met aftrek van de 14 dagen waarvoor hij al rijverbod kreeg. De man bleek dronken toen hij een interventie deed bij een verkeersongeval in Amay in mei laatstleden.

Op 23 mei werden twee ambulanciers naar een verkeersongeval gestuurd op de Luikersteenweg in Ampsin (Amay). Van hen werd een alcoholtest afgenomen die postief was. Ze hadden net voor het einde van hun dienst meegedaan met het 'Festhuyval' dat in hun kazerne plaatsvond en waarbij drank werd geschonken.

"Mijn cliënt was van oordeel dat hij niet meer zou worden opgeroepen", voerde zijn advocaat aan. "Hij is niet naar het proces gekomen uit schrik voor de aandacht van de media voor de zaak. Hij wil niet publiek met de vinger nagewezen worden. Het is ook zo dat de ambulanciers geen medische daad hebben gesteld. Er was al een MUG-auto ter plaatse. Ze moesten alleen voor transport van de gewonde zorgen. Ze geven wel toe dat ze een fout hebben gemaakt."

Het gewonde verkeersslachtoffer werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Het parket had een boete van 1.200 euro en een maand rijverbod gevorderd.

HOEI 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u