Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

 Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst dodelijk ongeval

Een ambulancier van de brandweer Hoei is door de politierechtbank van Hoei veroordeeld tot een boete van 1.200 euro met uitstel voor drievierde en intrekking van zijn rijbewijs voor een maand, met aftrek van de 14 dagen waarvoor hij al rijverbod kreeg. De man bleek dronken toen hij een interventie deed bij een verkeersongeval in Amay in mei laatstleden.

Op 23 mei werden twee ambulanciers naar een verkeersongeval gestuurd op de Luikersteenweg in Ampsin (Amay). Van hen werd een alcoholtest afgenomen die postief was. Ze hadden net voor het einde van hun dienst meegedaan met het 'Festhuyval' dat in hun kazerne plaatsvond en waarbij drank werd geschonken.

"Mijn cliënt was van oordeel dat hij niet meer zou worden opgeroepen", voerde zijn advocaat aan. "Hij is niet naar het proces gekomen uit schrik voor de aandacht van de media voor de zaak. Hij wil niet publiek met de vinger nagewezen worden. Het is ook zo dat de ambulanciers geen medische daad hebben gesteld. Er was al een MUG-auto ter plaatse. Ze moesten alleen voor transport van de gewonde zorgen. Ze geven wel toe dat ze een fout hebben gemaakt."

Het gewonde verkeersslachtoffer werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

Het parket had een boete van 1.200 euro en een maand rijverbod gevorderd.

HOEI 21/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u