Alphaport volgt Huts deels in mobiliteitsproblematiek, niet over Saeftinghedok

 Alphaport volgt Huts deels in mobiliteitsproblematiek, niet over Saeftinghedok

Volgens Alfaport, de koepel van bedrijven in de Antwerpse haven, zijn er wel degelijk problemen te verwachten op de Linkerscheldeoever door een verwachte toevloed van containers met het toekomstige Saeftinghedok. Wel benadrukt de organisatie dat de ontsluiting nog wordt onderzocht. Ook het nut van het dok wordt niet in twijfel getrokken, zo zegt Alfaport in reactie op Fernand Huts, topman van de logistieke groep Katoen Natie.

Fernand Huts uitte zich woensdag in verschillende kranten als een erg felle tegenstander van het geplande, nog te graven Saeftinghedok. Dat dok is volgens Huts overbodig en zal op de linkeroever en omgeving voor een verkeersinfarct zorgen door een grote toevloed aan containers.

"Ik volg hem in zijn bezorgdheden rond mobiliteit, en er kan zeker een impact zijn", verklaart Alfaport-directeur Stephan Vanfraechem. "Maar dit wordt niet genegeerd maar bestudeerd, en wordt ook bekeken door de politiek. Zo moet er bijvoorbeeld na de goedkeuring door de Vlaamse regering (fase I), nog een project-MER (milieueffectenrapport, red.) worden opgemaakt, waarin mobiliteit net een element is." Vanfraechem ziet wel een noodzaak voor investeringen in ontsluitende maatregelen, zoals aan het wegencomplex in Beveren, in een westelijke ontsluiting en ook met de Oosterweelverbinding.

De voorzitter volgt Huts niet als het gaat over het nut van het Saeftinghedok. "Uit de maatschappelijke kosten-batenanalyse die werd uitgevoerd, kan ik enkel concluderen dat fase I (een dok van voorlopig zo'n 1.200 meter lang, red.) een positief verhaal is. Dit project is een goede zaak", stelt Vanfraechem.

ANTWERPEN 08/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u