Allianz gaat ook zelfrijdende auto's verzekeren

 Allianz gaat ook zelfrijdende auto's verzekeren

Allianz, de grootste verzekeraar van Europa, gaat ook verzekeringen aanbieden voor zelfrijdende auto's. 

Dat heeft Allianz-manager Alexander Vollert gezegd aan het Duitse nieuwsmagazine Focus. "Voor ons zal daarbij wel de risicobepaling veranderen. Het risico wordt kleiner en verschuift van menselijke fouten van bestuurders of verkeersdeelnemers naar de ontwikkelaar", aldus Vollert.

Vooraleer de zelfrijdende auto op de baan komt, moet juridisch ook nog het een en ander aangepast worden. Zo bepaalt de wet dat een bestuurder ten allen tijde de controle over zijn voertuig moet hebben.

MÜNCHEN 09/01 (DPA) 


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u