Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

 Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

Alle brommers die in België rondrijden zullen voortaan een kentekenplaat moeten dragen. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit start vanaf 11 december met een regularisatieprocedure van de inschrijvingen en zal een jaar lopen. Doel is om de verkeersveiligheid te versterken.

De regularisatieprocedure heeft betrekking op alle niet-ingeschreven voertuigen die voor 31 maart 2014 in het verkeer zijn gebracht en die een Europees of een Belgisch gelijkvormigheidsattest hebben. De overige voertuigen die met deze maatregel beoogd worden, zijn de voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie zijn ingevoerd en nog niet werden ingeschreven.

Op die manier zouden 200.000 voertuigen worden geregulariseerd. Het gaat om brommers op twee of drie wielen, of zelfs vierwielers, met een maximumsnelheid van 45km/uur, en met een maximale cilinderinhoud van 50cm² en een maximumvermogen van 4kW. Voor de vierwielers komt er een nog een voorwaarde bij, namelijk een maximumgewicht van ten hoogste 350kg lege massa.

De regularisatiemaatregel moet de verkeersveiligheid versterken. Alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie ervan wordt gemakkelijker gemaakt. Ook de identificatie van de bestuurders verloopt veel efficiënter.

BRUSSEL 01/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u