Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

 Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

Alle brommers die in België rondrijden zullen voortaan een kentekenplaat moeten dragen. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit start vanaf 11 december met een regularisatieprocedure van de inschrijvingen en zal een jaar lopen. Doel is om de verkeersveiligheid te versterken.

De regularisatieprocedure heeft betrekking op alle niet-ingeschreven voertuigen die voor 31 maart 2014 in het verkeer zijn gebracht en die een Europees of een Belgisch gelijkvormigheidsattest hebben. De overige voertuigen die met deze maatregel beoogd worden, zijn de voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie zijn ingevoerd en nog niet werden ingeschreven.

Op die manier zouden 200.000 voertuigen worden geregulariseerd. Het gaat om brommers op twee of drie wielen, of zelfs vierwielers, met een maximumsnelheid van 45km/uur, en met een maximale cilinderinhoud van 50cm² en een maximumvermogen van 4kW. Voor de vierwielers komt er een nog een voorwaarde bij, namelijk een maximumgewicht van ten hoogste 350kg lege massa.

De regularisatiemaatregel moet de verkeersveiligheid versterken. Alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie ervan wordt gemakkelijker gemaakt. Ook de identificatie van de bestuurders verloopt veel efficiënter.

BRUSSEL 01/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u