Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

 Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

Alle brommers die in België rondrijden zullen voortaan een kentekenplaat moeten dragen. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit start vanaf 11 december met een regularisatieprocedure van de inschrijvingen en zal een jaar lopen. Doel is om de verkeersveiligheid te versterken.

De regularisatieprocedure heeft betrekking op alle niet-ingeschreven voertuigen die voor 31 maart 2014 in het verkeer zijn gebracht en die een Europees of een Belgisch gelijkvormigheidsattest hebben. De overige voertuigen die met deze maatregel beoogd worden, zijn de voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie zijn ingevoerd en nog niet werden ingeschreven.

Op die manier zouden 200.000 voertuigen worden geregulariseerd. Het gaat om brommers op twee of drie wielen, of zelfs vierwielers, met een maximumsnelheid van 45km/uur, en met een maximale cilinderinhoud van 50cm² en een maximumvermogen van 4kW. Voor de vierwielers komt er een nog een voorwaarde bij, namelijk een maximumgewicht van ten hoogste 350kg lege massa.

De regularisatiemaatregel moet de verkeersveiligheid versterken. Alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie ervan wordt gemakkelijker gemaakt. Ook de identificatie van de bestuurders verloopt veel efficiënter.

BRUSSEL 01/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u