Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

 Alle bromfietsen krijgen kentekenplaat

Alle brommers die in België rondrijden zullen voortaan een kentekenplaat moeten dragen. De Federale Overheidsdienst Mobiliteit start vanaf 11 december met een regularisatieprocedure van de inschrijvingen en zal een jaar lopen. Doel is om de verkeersveiligheid te versterken.

De regularisatieprocedure heeft betrekking op alle niet-ingeschreven voertuigen die voor 31 maart 2014 in het verkeer zijn gebracht en die een Europees of een Belgisch gelijkvormigheidsattest hebben. De overige voertuigen die met deze maatregel beoogd worden, zijn de voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie zijn ingevoerd en nog niet werden ingeschreven.

Op die manier zouden 200.000 voertuigen worden geregulariseerd. Het gaat om brommers op twee of drie wielen, of zelfs vierwielers, met een maximumsnelheid van 45km/uur, en met een maximale cilinderinhoud van 50cm² en een maximumvermogen van 4kW. Voor de vierwielers komt er een nog een voorwaarde bij, namelijk een maximumgewicht van ten hoogste 350kg lege massa.

De regularisatiemaatregel moet de verkeersveiligheid versterken. Alle betrokken voertuigen zullen op deze manier verzekerd zijn en de identificatie ervan wordt gemakkelijker gemaakt. Ook de identificatie van de bestuurders verloopt veel efficiënter.

BRUSSEL 01/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u