Al dertigtal Vlaamse steden en gemeenten hebben fietsstraten

 Al dertigtal Vlaamse steden en gemeenten hebben fietsstraten

Al een dertigtal Vlaamse steden en gemeenten voerden het concept van fietsstraten in, plaatsen waar bestuurders van motorrijtigen fietsers niet mogen inhalen. Al verdubbelde het aantal lokale besturen dat op de kar sprong op één jaar tijd, toch blijft de groei traag.

In de zomer van 2011 voerde Gent in een deel van de Visserij de eerste fietsstraat van het land in. Bovenop het inhaalverbod voor gemotoriseerd verkeer, mogen fietsers ook de volledige breedte van de rijbaan (eenrichtingsverkeer) of de helft van de rijbaan langs de rechterzijde (tweerichtingsverkeer) gebruiken. Het begin en einde van een fietsstraat wordt met een blauw aanwijzingsbord (F111 en F113) aangekondigd en ook met een logo op het wegdek, vaak wordt het asfalt van fietsstraten rood geverfd .

Fietsstraten bestaan ondertussen in en dertigtal Vlaamse steden en gemeenten. Net omdat de beslissingskracht bij lokale besturen ligt, is het succesvol, zegt Fietsberaad Vlaanderen woensdag.

Fietsberaad, het kenniscentrum voor de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor het fietsbeleid, gaf dit jaar een workshop en publicatie uit over fietsstraten. "Hiermee wil Fietsberaad een beter zicht krijgen op de kennis en ervaringen rond de toepassing van fietsstraten. Voorts hopen we andere steden en gemeenten te helpen bij het maken van keuzes rond de aanleg en inrichting van een fietsstraat", klinkt het.

GENT 09/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u