Agentschap Wegen en Verkeer verwijderde sinds 2010 123 reclameborden langs snelwegen

 Agentschap Wegen en Verkeer verwijderde sinds 2010 123 reclameborden langs snelwegen

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwijderde sinds 2010 ambtshalve 123 reclameborden langs snelwegen. In 36 gevallen werd een proces-verbaal opgesteld en in 12 gevallen ging de Afdeling Juridische Dienst van het departement over tot gerechtelijke vervolging. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraatg van Danielle Godderis-T'Jonck (N-VA).

De wet verbiedt elke zichtbare vorm van communicatie langs snelwegen met uitzondering van sensibiliseringscampagnes of andere boodschappen van de gewestelijke overheden evenals reclame geplaatst op gebouwen langs snelwegen mits de toegestane oppervlakte niet wordt overschreden. De betrokken reclame mag enkel slaan op de activiteit in het gebouw.

De toezichthouders van het Agentschap Wegen en Verkeer staan niet in de reclamewetgeving vermeld als toezichthouders. De eigenaar van het reclamebord wordt daarom steeds telefonisch gecontacteerd waarnee de betrokkene in de meeste gevallen de publiciteit verwijderd. Sinds 2010 diende het AWV in 268 gevallen toch een dossier op te starten. De meeste ambtshalve verwijderingen van reclameborden situeerde zich in Oost-Vlaanderen (60), gevolgd door West-Vlaanderen (40), Antwerpen (14), Limburg (8) en Vlaams-Brabant (1).   

BRUSSEL 26/01 (BELGA) 


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u