Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

 Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

De sp.a is niet verbaasd over de kritiek van enkele adviesraden over de hervorming van de Vlaamse verkeersfiscaliteit. "Een platte belastingverhoging met een groen sausje over", oordeelt Joris Vandenbroucke, fractieleider van de sp.a in het Vlaams parlement.

Zowel de Milieu- en Natuurraad als de Mobiliteitsraad van Vlaanderen hebben kritiek op de hervorming van de verkeersfiscaliteit.

"De bijzonder kritische adviezen over de hervorming van de autofiscaliteit verbazen me niet", zegt Vlaams sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke in een reactie. "Het knoei- en haastwerk van Annemie Turtelboom moet namelijk op de eerste plaats extra geld in het laadje te brengen, met name 45 miljoen euro in 2016 zoals ze in haar begroting ingeschreven heeft. Dit is een platte belastingverhoging met een groen sausje over".

Sp.a bepleit een vergroening van de autofiscaliteit en vraagt dat de Vlaamse regering op basis van deze adviezen en die van de Inspectie van Financiën de nodige aanpassingen doorvoert: een betere afstemming van de verkeersbelastingen op de BIV en het schrappen van de volledige vrijstelling van voertuigen op fossiele brandstoffen, en dit in een budgetneutraal kader.

BRUSSEL 31/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u