Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

 Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

De sp.a is niet verbaasd over de kritiek van enkele adviesraden over de hervorming van de Vlaamse verkeersfiscaliteit. "Een platte belastingverhoging met een groen sausje over", oordeelt Joris Vandenbroucke, fractieleider van de sp.a in het Vlaams parlement.

Zowel de Milieu- en Natuurraad als de Mobiliteitsraad van Vlaanderen hebben kritiek op de hervorming van de verkeersfiscaliteit.

"De bijzonder kritische adviezen over de hervorming van de autofiscaliteit verbazen me niet", zegt Vlaams sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke in een reactie. "Het knoei- en haastwerk van Annemie Turtelboom moet namelijk op de eerste plaats extra geld in het laadje te brengen, met name 45 miljoen euro in 2016 zoals ze in haar begroting ingeschreven heeft. Dit is een platte belastingverhoging met een groen sausje over".

Sp.a bepleit een vergroening van de autofiscaliteit en vraagt dat de Vlaamse regering op basis van deze adviezen en die van de Inspectie van Financiën de nodige aanpassingen doorvoert: een betere afstemming van de verkeersbelastingen op de BIV en het schrappen van de volledige vrijstelling van voertuigen op fossiele brandstoffen, en dit in een budgetneutraal kader.

BRUSSEL 31/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u