Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

 Adviesraden niet mals voor hervorming verkeersfiscaliteit - sp.a niet verbaasd

De sp.a is niet verbaasd over de kritiek van enkele adviesraden over de hervorming van de Vlaamse verkeersfiscaliteit. "Een platte belastingverhoging met een groen sausje over", oordeelt Joris Vandenbroucke, fractieleider van de sp.a in het Vlaams parlement.

Zowel de Milieu- en Natuurraad als de Mobiliteitsraad van Vlaanderen hebben kritiek op de hervorming van de verkeersfiscaliteit.

"De bijzonder kritische adviezen over de hervorming van de autofiscaliteit verbazen me niet", zegt Vlaams sp.a-fractieleider Joris Vandenbroucke in een reactie. "Het knoei- en haastwerk van Annemie Turtelboom moet namelijk op de eerste plaats extra geld in het laadje te brengen, met name 45 miljoen euro in 2016 zoals ze in haar begroting ingeschreven heeft. Dit is een platte belastingverhoging met een groen sausje over".

Sp.a bepleit een vergroening van de autofiscaliteit en vraagt dat de Vlaamse regering op basis van deze adviezen en die van de Inspectie van Financiƫn de nodige aanpassingen doorvoert: een betere afstemming van de verkeersbelastingen op de BIV en het schrappen van de volledige vrijstelling van voertuigen op fossiele brandstoffen, en dit in een budgetneutraal kader.

BRUSSEL 31/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu