Acties politievakbonden - "Flitsmarathon beter verplaatsen"

 Acties politievakbonden - "Flitsmarathon beter verplaatsen"

Mobiliteitsorganisatie Touring betreurt dat de acties waarmee de politievakbonden voor eind april dreigen, "onduidelijkheid teweegbrengen bij de weggebruiker". Dat meldt Touring dinsdag. De agenten die de flitstoestellen bedienen, zouden staken tijdens de aangekondigde flitsmarathon. "Dat is sowieso niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid", aldus Touring. "Daarom is het beter om de flitsmarathon bijvoorbeeld op een ander tijdstip te organiseren, zodat het effect niet wordt tenietgedaan."

Touring wil dat "te allen tijde voorkomen moet worden dat de acties als een vrijgeleide worden aangegrepen door verkeerscriminelen of weggebruikers die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels". "Het respect voor de (verkeers)politie moeten we zoveel mogelijk garanderen en staande houden", zo luidt het. De organisatie pleit voor meer eenduidigheid. "Halve controles of halve boetes of op maar de helft van de locaties, zijn weinig duidelijk. De weggebruiker moet het gevoel hebben dat hij of zij altijd en overal kan worden betrapt bij overtredingen."

BRUSSEL 31/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u