Acties politievakbonden - "Flitsmarathon beter verplaatsen"

 Acties politievakbonden - "Flitsmarathon beter verplaatsen"

Mobiliteitsorganisatie Touring betreurt dat de acties waarmee de politievakbonden voor eind april dreigen, "onduidelijkheid teweegbrengen bij de weggebruiker". Dat meldt Touring dinsdag. De agenten die de flitstoestellen bedienen, zouden staken tijdens de aangekondigde flitsmarathon. "Dat is sowieso niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid", aldus Touring. "Daarom is het beter om de flitsmarathon bijvoorbeeld op een ander tijdstip te organiseren, zodat het effect niet wordt tenietgedaan."

Touring wil dat "te allen tijde voorkomen moet worden dat de acties als een vrijgeleide worden aangegrepen door verkeerscriminelen of weggebruikers die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels". "Het respect voor de (verkeers)politie moeten we zoveel mogelijk garanderen en staande houden", zo luidt het. De organisatie pleit voor meer eenduidigheid. "Halve controles of halve boetes of op maar de helft van de locaties, zijn weinig duidelijk. De weggebruiker moet het gevoel hebben dat hij of zij altijd en overal kan worden betrapt bij overtredingen."

BRUSSEL 31/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u