Aantal vragen via Wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd op 3 jaar tijd

 Aantal vragen via Wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd op 3 jaar tijd

Uit cijfers, die Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA), blijkt dat op 5 jaar tijd het aantal vragen op de website www.wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd is. Onder de titel "Ik heb een vraag" kan men op deze website terecht voor algemene vragen, opmerkingen of suggesties. Voor specifieke meldingen rond wegen en fietspaden zijn er aparte meldpunten (Meldpuntwegen.be en Meldpuntfietspaden.be).

Het aantal vragen op Wegenenverkeer.be steeg van 441 in 2011 naar maar liefst 1959 in 2014. In absolute cijfers komen de meeste vragen uit Antwerpen (531) en de minste uit Limburg (146). Over welke onderwerpen vragen worden gesteld, kan het huidige systeem nog niet oplijsten. "Daar wordt echter aan gewerkt.", aldus Lies Jans. "Er komt een nieuwe website met een nieuwe registratiemodule voor klachten en meldingen waarin de vragen die via de website worden gesteld, zullen worden geregistreerd per categorie."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u