Aantal vragen via Wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd op 3 jaar tijd

 Aantal vragen via Wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd op 3 jaar tijd

Uit cijfers, die Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA), blijkt dat op 5 jaar tijd het aantal vragen op de website www.wegenenverkeer.be bijna vervijfvoudigd is. Onder de titel "Ik heb een vraag" kan men op deze website terecht voor algemene vragen, opmerkingen of suggesties. Voor specifieke meldingen rond wegen en fietspaden zijn er aparte meldpunten (Meldpuntwegen.be en Meldpuntfietspaden.be).

Het aantal vragen op Wegenenverkeer.be steeg van 441 in 2011 naar maar liefst 1959 in 2014. In absolute cijfers komen de meeste vragen uit Antwerpen (531) en de minste uit Limburg (146). Over welke onderwerpen vragen worden gesteld, kan het huidige systeem nog niet oplijsten. "Daar wordt echter aan gewerkt.", aldus Lies Jans. "Er komt een nieuwe website met een nieuwe registratiemodule voor klachten en meldingen waarin de vragen die via de website worden gesteld, zullen worden geregistreerd per categorie."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u