Aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen

 Aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen

Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat het aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen. De Leuvense politie registreerde vorig jaar 1.630 verkeersongevallen. Dat zijn er 44 minder dan in 2014, een afname van 2,7 procent. De dalende trend zet zich voort: 320 ongevallen, of 16 procent, minder dan 5 jaar geleden. In dezelfde periode nam in Leuven het aantal voertuigen, studenten en bewoners fors toe.

"Ons verkeersbeleid draagt zeker bij tot het terugdringen van het aantal ongevallen. Controles van de snelheid en op alcohol en drugs achter het stuur blijven onze aandacht genieten, net als acties gericht op kwetsbare weggebruikers.", aldus de Leuvense politie. De belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen blijven snelheid en alcohol. In 2015 flitste men 47.683 wagens omdat ze te snel reden. Tijdens controles werden 433 bestuurders betrapt met een glaasje te veel op, en 47 reden onder invloed van drugs.

Ook foutief parkeren blijft een probleem in Leuven: 21.110 bestuurders kregen een proces-verbaal. Hetzelfde lot ondergingen 566 automobilisten of passagiers omdat ze hun gordel niet droegen en 555 bestuurders omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur. Opvallend is het hoge aantal chauffeurs dat door het rood reed. Liefst 1.563 overtreders werden beboet.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u