Aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen

 Aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen

Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat het aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen. De Leuvense politie registreerde vorig jaar 1.630 verkeersongevallen. Dat zijn er 44 minder dan in 2014, een afname van 2,7 procent. De dalende trend zet zich voort: 320 ongevallen, of 16 procent, minder dan 5 jaar geleden. In dezelfde periode nam in Leuven het aantal voertuigen, studenten en bewoners fors toe.

"Ons verkeersbeleid draagt zeker bij tot het terugdringen van het aantal ongevallen. Controles van de snelheid en op alcohol en drugs achter het stuur blijven onze aandacht genieten, net als acties gericht op kwetsbare weggebruikers.", aldus de Leuvense politie. De belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen blijven snelheid en alcohol. In 2015 flitste men 47.683 wagens omdat ze te snel reden. Tijdens controles werden 433 bestuurders betrapt met een glaasje te veel op, en 47 reden onder invloed van drugs.

Ook foutief parkeren blijft een probleem in Leuven: 21.110 bestuurders kregen een proces-verbaal. Hetzelfde lot ondergingen 566 automobilisten of passagiers omdat ze hun gordel niet droegen en 555 bestuurders omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur. Opvallend is het hoge aantal chauffeurs dat door het rood reed. Liefst 1.563 overtreders werden beboet.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u