Aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen
Woensdag 20 Januari 2016

Uit de jaarcijfers van 2015 blijkt dat het aantal verkeersongevallen in Leuven blijft dalen. De Leuvense politie registreerde vorig jaar 1.630 verkeersongevallen. Dat zijn er 44 minder dan in 2014, een afname van 2,7 procent. De dalende trend zet zich voort: 320 ongevallen, of 16 procent, minder dan 5 jaar geleden. In dezelfde periode nam in Leuven het aantal voertuigen, studenten en bewoners fors toe.
"Ons verkeersbeleid draagt zeker bij tot het terugdringen van het aantal ongevallen. Controles van de snelheid en op alcohol en drugs achter het stuur blijven onze aandacht genieten, net als acties gericht op kwetsbare weggebruikers.", aldus de Leuvense politie. De belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen blijven snelheid en alcohol. In 2015 flitste men 47.683 wagens omdat ze te snel reden. Tijdens controles werden 433 bestuurders betrapt met een glaasje te veel op, en 47 reden onder invloed van drugs.
Ook foutief parkeren blijft een probleem in Leuven: 21.110 bestuurders kregen een proces-verbaal. Hetzelfde lot ondergingen 566 automobilisten of passagiers omdat ze hun gordel niet droegen en 555 bestuurders omdat ze hun gsm gebruikten achter het stuur. Opvallend is het hoge aantal chauffeurs dat door het rood reed. Liefst 1.563 overtreders werden beboet.
Bron: BELGA
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer