Aantal onverzekerde voertuigen bij autokeuring met 40 procent gedaald in jaar tijd

 Aantal onverzekerde voertuigen bij autokeuring met 40 procent gedaald in jaar tijd

Het aantal onverzekerde voertuigen dat bij de autokeuring aangeboden wordt, is sinds de invoering van de controle van het verzekeringsbewijs op 1 november 2013 met 40 procent gedaald. "De eerste resultaten zijn positief", klinkt het woensdag in het jaarverslag van GOCA, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs. In november 2013 hadden 8.345 op de 241.025 voorgereden voertuigen geen geldig verzekeringsbewijs aan boord. Een jaar later, in november 2014, waren dat er 5.005 op de 240.524, of een daling met 40 procent. Het gaat nog om 2,08 procent van de voorgereden voertuigen.

De daling was het sterkst in het Brussels gewest. Het aantal onverzekerde voertuigen dat voorgereden wordt bij de Brusselse autokeuring is met 43 procent gedaald (1.083 in november 2013 en 614 in november 2014). In het Vlaamse gewest is een belangrijke daling van 40 procent geboekt wanneer dezelfde maanden vergeleken worden (5.027 in november 2013 en 3.009 in november 2014). In het Waals gewest heeft ook een aanzienlijke daling van 38 procent plaatsgevonden (2.235 in november 2013 en 1.382 in november 2014).

Wie geen geldig verzekeringsbewijs kan voorleggen, krijgt hiervoor geen afkeuring van zijn voertuigen, maar een vermelding op het keuringsbewijs. Een lijst met voertuigen die niet in orde zijn, wordt op regelmatige basis overgemaakt aan de federale overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer en aan het Belgisch Gemeenschappelijk Motorwaarborgfonds, zodat zij de nodige opvolging kunnen verzekeren.

BRUSSEL 27/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u