Aantal letselongevallen op Brusselse ring omhoog in 2012-2013

 Aantal letselongevallen op Brusselse ring omhoog in 2012-2013

Terwijl het aantal letselongevallen op de Brusselse ring in de periode 2009-2011 vrij stabiel bleef schommelen rond 290, nam dit aantal in 2012 en 2013 toe, toen respectievelijk 386 en 339 ongevallen met een lichamelijk letsel gebeurden. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een schriftelijke vraag van Karin Temmerman (sp.a).

In de periode 2009-2013 vielen bij deze ongevallen in totaal 30 doden en 2.250 gewonden. Net zoals het aantal letselongevallen lag ook het aantal doden in 2012 en 2013 (telkens 9) en gewonden (528 in 2012 en 505 in 2013) telkens hoger dan de vorige jaren. De verklaring ligt volgens Galant in het verkeersvolume en de filevorming, en dit in combinatie met onaangepast rijgedrag in een ingewikkelde verkeersomgeving. Wat dit laatste betreft verwijst de minister naar het in elkaar lopen van doorgaand en plaatselijk verkeer, van zwaar vervoer en personenwagens en de vele weefbewegingen op de Brusselse ring.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u