Aantal letselongevallen op Brusselse ring omhoog in 2012-2013

 Aantal letselongevallen op Brusselse ring omhoog in 2012-2013

Terwijl het aantal letselongevallen op de Brusselse ring in de periode 2009-2011 vrij stabiel bleef schommelen rond 290, nam dit aantal in 2012 en 2013 toe, toen respectievelijk 386 en 339 ongevallen met een lichamelijk letsel gebeurden. Dat blijkt uit cijfers van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant op een schriftelijke vraag van Karin Temmerman (sp.a).

In de periode 2009-2013 vielen bij deze ongevallen in totaal 30 doden en 2.250 gewonden. Net zoals het aantal letselongevallen lag ook het aantal doden in 2012 en 2013 (telkens 9) en gewonden (528 in 2012 en 505 in 2013) telkens hoger dan de vorige jaren. De verklaring ligt volgens Galant in het verkeersvolume en de filevorming, en dit in combinatie met onaangepast rijgedrag in een ingewikkelde verkeersomgeving. Wat dit laatste betreft verwijst de minister naar het in elkaar lopen van doorgaand en plaatselijk verkeer, van zwaar vervoer en personenwagens en de vele weefbewegingen op de Brusselse ring.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u