Aantal camera's langs Waalse snelwegen gaat verdrievoudigen

 Aantal camera's langs Waalse snelwegen gaat verdrievoudigen

Langs de autosnelwegen in Wallonië moeten tegen eind 2017 ruim 300 camera's staan. Momenteel zijn er 102 in gebruik. De Waalse regering maakte daarvoor 2,5 miljoen euro vrij, aldus Waals minister van Openbare Werken Maxime Prévot.

"We gaan de bestaande camera's renoveren en er 200 extra plaatsen vanaf zomer 2016.", klinkt het. Het is volgens de minister de bedoeling om bij elk knooppunt en om de 10 kilometer snelweg een camera te hebben. Er komen ook camera's langs de snelwegparkings. Daarenboven zullen de toestellen uitgerust zijn met de nummerplaatherkenningsfunctie ANPR. 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u