Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

  Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

Op de West-Vlaamse gewestwegen aan de grens met Frankrijk voert de Franse politie scherpere controles uit. In de buurt van Alveringem zijn er ook enkele landelijke wegen afgesloten met containers. Dat blijkt uit een rondvraag door Belga.

De grensovergang op de Zwarteberg in Heuvelland, die aan de Callicanes in Poperinge en de post in Alveringem richting Oost-Cappel worden sinds kort nauwlettender in het oog gehouden door de Franse politie. Na de aanslagen in Parijs, op 13 november, waren er vrijwel meteen controles aan de grensovergang in Rekkem, op de E17 en in Adinkerke, op de E40. Daar worden nu enkele gewestwegen aan toegevoegd.

In Alveringem zijn aan Franse kant zelfs enkele landelijke wegen afgesloten met containers. "We zijn daarvan op de hoogte gesteld. Dat moet ook, want er moeten maatregelen genomen worden voor het verkeer. Er is ondertussen een aanpassing van het politiereglement gestemd in de gemeenteraad en er staat signalisatie aan de betrokken posten. Voor overlast zorgt dat niet. Het gaat om landelijke wegen in één van dunst bevolkte streken van Vlaanderen", aldus burgemeester Gerard Liefooghe van Alveringem.

Het fysiek afsluiten van de grens is eerder een uitzondering langs de grens. "Wij hebben zonet nog de grensovergangen gecheckt en we hebben geen weet van obstructies. Er is wel verscherpte controle aan de Callicanes op de N38, maar er zijn tot op heden nog geen klachten binnengelopen over hinder", aldus burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge.

De Franse politie blijft de grenzen controleren tot de noodtoestand in Frankrijk voorbij is. Die zou nog ruim twee maanden duren.

POPERINGE 27/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u