Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

  Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

Op de West-Vlaamse gewestwegen aan de grens met Frankrijk voert de Franse politie scherpere controles uit. In de buurt van Alveringem zijn er ook enkele landelijke wegen afgesloten met containers. Dat blijkt uit een rondvraag door Belga.

De grensovergang op de Zwarteberg in Heuvelland, die aan de Callicanes in Poperinge en de post in Alveringem richting Oost-Cappel worden sinds kort nauwlettender in het oog gehouden door de Franse politie. Na de aanslagen in Parijs, op 13 november, waren er vrijwel meteen controles aan de grensovergang in Rekkem, op de E17 en in Adinkerke, op de E40. Daar worden nu enkele gewestwegen aan toegevoegd.

In Alveringem zijn aan Franse kant zelfs enkele landelijke wegen afgesloten met containers. "We zijn daarvan op de hoogte gesteld. Dat moet ook, want er moeten maatregelen genomen worden voor het verkeer. Er is ondertussen een aanpassing van het politiereglement gestemd in de gemeenteraad en er staat signalisatie aan de betrokken posten. Voor overlast zorgt dat niet. Het gaat om landelijke wegen in één van dunst bevolkte streken van Vlaanderen", aldus burgemeester Gerard Liefooghe van Alveringem.

Het fysiek afsluiten van de grens is eerder een uitzondering langs de grens. "Wij hebben zonet nog de grensovergangen gecheckt en we hebben geen weet van obstructies. Er is wel verscherpte controle aan de Callicanes op de N38, maar er zijn tot op heden nog geen klachten binnengelopen over hinder", aldus burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge.

De Franse politie blijft de grenzen controleren tot de noodtoestand in Frankrijk voorbij is. Die zou nog ruim twee maanden duren.

POPERINGE 27/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u