Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

  Aanslagen Parijs - Scherpere grenscontroles op West-Vlaamse gewestwegen

Op de West-Vlaamse gewestwegen aan de grens met Frankrijk voert de Franse politie scherpere controles uit. In de buurt van Alveringem zijn er ook enkele landelijke wegen afgesloten met containers. Dat blijkt uit een rondvraag door Belga.

De grensovergang op de Zwarteberg in Heuvelland, die aan de Callicanes in Poperinge en de post in Alveringem richting Oost-Cappel worden sinds kort nauwlettender in het oog gehouden door de Franse politie. Na de aanslagen in Parijs, op 13 november, waren er vrijwel meteen controles aan de grensovergang in Rekkem, op de E17 en in Adinkerke, op de E40. Daar worden nu enkele gewestwegen aan toegevoegd.

In Alveringem zijn aan Franse kant zelfs enkele landelijke wegen afgesloten met containers. "We zijn daarvan op de hoogte gesteld. Dat moet ook, want er moeten maatregelen genomen worden voor het verkeer. Er is ondertussen een aanpassing van het politiereglement gestemd in de gemeenteraad en er staat signalisatie aan de betrokken posten. Voor overlast zorgt dat niet. Het gaat om landelijke wegen in één van dunst bevolkte streken van Vlaanderen", aldus burgemeester Gerard Liefooghe van Alveringem.

Het fysiek afsluiten van de grens is eerder een uitzondering langs de grens. "Wij hebben zonet nog de grensovergangen gecheckt en we hebben geen weet van obstructies. Er is wel verscherpte controle aan de Callicanes op de N38, maar er zijn tot op heden nog geen klachten binnengelopen over hinder", aldus burgemeester Christof Dejaegher van Poperinge.

De Franse politie blijft de grenzen controleren tot de noodtoestand in Frankrijk voorbij is. Die zou nog ruim twee maanden duren.

POPERINGE 27/11 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u