6 op de 10 werknemers gaan met eigen wagen naar het werk

 6 op de 10 werknemers gaan met eigen wagen naar het werk

Uit een onderzoek van HR dienstverlener Securex bij zowat 1.750 werknemers blijkt dat ruim 7 op de 10 Belgische loontrekkende werknemers zich met een wagen naar het werk verplaatsen: 6 op de 10 werknemers gebruiken hun eigen wagen en slechts 11 procent doet dit met een bedrijfswagen. Liefst 70 procent van de Waalse werknemers gebruikt hun privé-wagen om op het werk te geraken. In Vlaanderen is dat 61 procent en in Brussel 25 procent. Net als automobielfederatie Febiac waarschuwt Securex dat bedrijfswagens aanpakken dus niet de oplossing is voor het fileprobleem.

Ongeveer 15 procent van de werknemers gaat te voet of met de fiets naar het werk, 14 procent neemt het openbaar vervoer. "Het is logisch dat onze wegen dichtslibben.", aldus Hermina Van Coillie van Securex. "Als al deze mensen op hetzelfde uur op hun kantoor moeten zijn en ongeveer op hetzelfde uur weer stoppen, is dit onvermijdelijk. Deze verkeerssituatie kunnen we verbeteren door bijvoorbeeld snel werk te maken van een wettelijk kader voor glijdende uren." Volgens Securex biedt ook het promoten van thuiswerk soelaas voor het toenemende aantal files.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u