53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

 53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

Sinds september 2013 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 53 pv's opgesteld wegens niet-naleving van de voorschriften met betrekking tot private inritten die toegang geven tot gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Verkeersminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Lydia Peeters (Open Vld).

De meeste pv's werden opgesteld in de provincies Vlaams-Brabant (27) en Antwerpen (24). Op basis van de opgestelde pv's werden de voorbije drie jaar geen gerechtelijke procedures opgesteld. In het verleden heeft één gerechtelijke procedure in het voordeel van het AWV aanleiding gegeven tot het opstarten van de procedure voor een gedwongen uitvoering. Deze kon echter voorkomen worden door middel van een dading tussen de partijen.

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u