53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

 53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

Sinds september 2013 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 53 pv's opgesteld wegens niet-naleving van de voorschriften met betrekking tot private inritten die toegang geven tot gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Verkeersminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Lydia Peeters (Open Vld).

De meeste pv's werden opgesteld in de provincies Vlaams-Brabant (27) en Antwerpen (24). Op basis van de opgestelde pv's werden de voorbije drie jaar geen gerechtelijke procedures opgesteld. In het verleden heeft één gerechtelijke procedure in het voordeel van het AWV aanleiding gegeven tot het opstarten van de procedure voor een gedwongen uitvoering. Deze kon echter voorkomen worden door middel van een dading tussen de partijen.

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u