53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

 53 pv's wegens niet-naleving voorschriften inritten gewestwegen

Sinds september 2013 heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) 53 pv's opgesteld wegens niet-naleving van de voorschriften met betrekking tot private inritten die toegang geven tot gewestwegen. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams Verkeersminister Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Lydia Peeters (Open Vld).

De meeste pv's werden opgesteld in de provincies Vlaams-Brabant (27) en Antwerpen (24). Op basis van de opgestelde pv's werden de voorbije drie jaar geen gerechtelijke procedures opgesteld. In het verleden heeft één gerechtelijke procedure in het voordeel van het AWV aanleiding gegeven tot het opstarten van de procedure voor een gedwongen uitvoering. Deze kon echter voorkomen worden door middel van een dading tussen de partijen.

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u