49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven in juni

 49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven in juni

De afgelopen maand zijn in ons land 49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is een stijging van 14,9 pct ten opzichte van juni 2014 met toen 43.018 inschrijvingen. Sectorfederatie Febiac spreekt woensdag van een duidelijke vooruitgang de voorbije maand.

"Nu we het eerste semester van 2015 afsluiten, mogen we besluiten dat de markt van nieuwe auto's in België een bijna perfecte status quo kent met dit jaar 288.424 nieuwe auto's vergeleken met 287.824 tijdens de eerste jaarhelft van 2014 (+ 0,2 pct)", aldus het persbericht.

De inschrijvingen van bestelwagens kende in juni een groei met 26,6 pct. Voor de eerste zes maanden stegen deze inschrijvingen met 14,1 pct. Bij de zware bedrijfsvoertuigen was er in het segment tot 16 ton een toename met 38,9 pct, en bij de voertuigen boven 16 ton met 55,9 pct. Voor het eerste semester gaan de resultaten respectievelijk 7 pct en 5,3 pct hoger.

De inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers stegen met 25,6 pct in juni en globaal 4,2 pct na het eerste semester van 2015.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u