49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven in juni

 49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven in juni

De afgelopen maand zijn in ons land 49.426 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat is een stijging van 14,9 pct ten opzichte van juni 2014 met toen 43.018 inschrijvingen. Sectorfederatie Febiac spreekt woensdag van een duidelijke vooruitgang de voorbije maand.

"Nu we het eerste semester van 2015 afsluiten, mogen we besluiten dat de markt van nieuwe auto's in België een bijna perfecte status quo kent met dit jaar 288.424 nieuwe auto's vergeleken met 287.824 tijdens de eerste jaarhelft van 2014 (+ 0,2 pct)", aldus het persbericht.

De inschrijvingen van bestelwagens kende in juni een groei met 26,6 pct. Voor de eerste zes maanden stegen deze inschrijvingen met 14,1 pct. Bij de zware bedrijfsvoertuigen was er in het segment tot 16 ton een toename met 38,9 pct, en bij de voertuigen boven 16 ton met 55,9 pct. Voor het eerste semester gaan de resultaten respectievelijk 7 pct en 5,3 pct hoger.

De inschrijvingen van gemotoriseerde tweewielers stegen met 25,6 pct in juni en globaal 4,2 pct na het eerste semester van 2015.

BRUSSEL 01/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u