4 op de 10 Vlamingen willen geen alcohol in het verkeer

 4 op de 10 Vlamingen willen geen alcohol in het verkeer

Bijna 4 op de 10 Vlamingen zijn voorstander van een nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een enquête van het Vier-programma ‘De Rechtbank’. De makers vroegen in de aanloop naar het nieuwe seizoen aan 1.000 Vlamingen hoe ze staan tegenover de toegelaten hoeveelheid alcohol voor bestuurders.

Zo’n 4 op de 10 vinden dat de limiet verstrengd moet worden naar 0 promille. Nog eens 20 procent van de ondervraagden is van mening dat de promillegrens verlaagd moet worden, maar niet naar nul. Kortom: 6 op de 10 Vlamingen pleiten voor een verstrenging van de huidige wetgeving. "Die 0-grens voor jonge bestuurders is een denkpiste.", aldus federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR). "Maar ook niet meer dan dat. We broeden op verscheidene nieuwe maatregelen."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u