38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

 38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

Achtendertig meisjes zijn om het leven gekomen en twintig anderen zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval vrijdagavond in Swaziland, zo heeft een beweging van opposanten gemeld. De meisjes waren op weg naar een jaarlijks feest waar jonge meisjes halfnaakt voor de koning dansen.

De meisjes zaten in een "open vrachtwagen die tegen een stilstaande auto reed" op de weg van Mbabane naar Manzini, de twee grote steden van het land, zei Lucky Lukhele, woordvoerder van de organisatie Swaziland Solidarity Network (SSN), die voor democratie opkomt in het kleine koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique.

In de marge van de opening van een handelsbeurs in Manzini sprak koning Mswati III van een "tragedie voor de natie". "Ik wil de gezinnen van de slachtoffers verzekeren dat de natie hen voluit zal steunen. Als de overlevenden nieuwe behandelingen nodig hebben, zullen we hen naar andere ziekenhuizen overbrengen om nieuwe sterfgevallen te vermijden", zei hij.

De woordvoerder van de politie bevestigde dat er doden gevallen waren, maar weigerde een balans van het aantal slachtoffers te geven.

De regeringskrant The Observer sprak zaterdagmorgen van "honderden gewonde meisjes", terwijl de onafhankelijke krant Swazi News een balans van zeven doden gaf, onder wie zes meisjes.

MBABANE 29/08 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu