38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

 38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

Achtendertig meisjes zijn om het leven gekomen en twintig anderen zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval vrijdagavond in Swaziland, zo heeft een beweging van opposanten gemeld. De meisjes waren op weg naar een jaarlijks feest waar jonge meisjes halfnaakt voor de koning dansen.

De meisjes zaten in een "open vrachtwagen die tegen een stilstaande auto reed" op de weg van Mbabane naar Manzini, de twee grote steden van het land, zei Lucky Lukhele, woordvoerder van de organisatie Swaziland Solidarity Network (SSN), die voor democratie opkomt in het kleine koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique.

In de marge van de opening van een handelsbeurs in Manzini sprak koning Mswati III van een "tragedie voor de natie". "Ik wil de gezinnen van de slachtoffers verzekeren dat de natie hen voluit zal steunen. Als de overlevenden nieuwe behandelingen nodig hebben, zullen we hen naar andere ziekenhuizen overbrengen om nieuwe sterfgevallen te vermijden", zei hij.

De woordvoerder van de politie bevestigde dat er doden gevallen waren, maar weigerde een balans van het aantal slachtoffers te geven.

De regeringskrant The Observer sprak zaterdagmorgen van "honderden gewonde meisjes", terwijl de onafhankelijke krant Swazi News een balans van zeven doden gaf, onder wie zes meisjes.

MBABANE 29/08 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u