38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

 38 meisjes verongelukken op weg naar traditioneel feest in Swaziland

Achtendertig meisjes zijn om het leven gekomen en twintig anderen zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval vrijdagavond in Swaziland, zo heeft een beweging van opposanten gemeld. De meisjes waren op weg naar een jaarlijks feest waar jonge meisjes halfnaakt voor de koning dansen.

De meisjes zaten in een "open vrachtwagen die tegen een stilstaande auto reed" op de weg van Mbabane naar Manzini, de twee grote steden van het land, zei Lucky Lukhele, woordvoerder van de organisatie Swaziland Solidarity Network (SSN), die voor democratie opkomt in het kleine koninkrijk tussen Zuid-Afrika en Mozambique.

In de marge van de opening van een handelsbeurs in Manzini sprak koning Mswati III van een "tragedie voor de natie". "Ik wil de gezinnen van de slachtoffers verzekeren dat de natie hen voluit zal steunen. Als de overlevenden nieuwe behandelingen nodig hebben, zullen we hen naar andere ziekenhuizen overbrengen om nieuwe sterfgevallen te vermijden", zei hij.

De woordvoerder van de politie bevestigde dat er doden gevallen waren, maar weigerde een balans van het aantal slachtoffers te geven.

De regeringskrant The Observer sprak zaterdagmorgen van "honderden gewonde meisjes", terwijl de onafhankelijke krant Swazi News een balans van zeven doden gaf, onder wie zes meisjes.

MBABANE 29/08 (AFP)


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u