23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

 23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

Een 23-jarige man heeft zich vrijdagavond om 21.00 uur bij de lokale politie Haacht gemeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf in de nacht van donderdag op vrijdag in Haacht waarbij een 16-jarige jongen om het leven kwam. "De man bekende dat hij achter het stuur van de aanrijdende wagen zat. Hij werd in de loop van de nacht verhoord en zal deze namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen", aldus de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco.

De autobestuurder reed vrijdagmorgen om 01.42 uur achteraan in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad richting Haacht-centrum reden. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het aanrijdende voertuig vluchtte in de richting van Haacht-centrum.

"De 23-jarige bestuurder meldde zich bij de lokale politie samen met zijn voertuig. Het ging om een bedrijfswagen. Of hij tijdens de feiten eventueel onder invloed was van alcohol, of hij alleen zat in het voertuig en dergelijke moet het onderzoek nog uitwijzen. De man had het statuut van 'jonge bestuurder', daar hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar bezat. Hij was niet eerder betrokken bij zware ongevallen", aldus Evi Franco.

LEUVEN 22/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u