23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

 23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

Een 23-jarige man heeft zich vrijdagavond om 21.00 uur bij de lokale politie Haacht gemeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf in de nacht van donderdag op vrijdag in Haacht waarbij een 16-jarige jongen om het leven kwam. "De man bekende dat hij achter het stuur van de aanrijdende wagen zat. Hij werd in de loop van de nacht verhoord en zal deze namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen", aldus de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco.

De autobestuurder reed vrijdagmorgen om 01.42 uur achteraan in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad richting Haacht-centrum reden. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het aanrijdende voertuig vluchtte in de richting van Haacht-centrum.

"De 23-jarige bestuurder meldde zich bij de lokale politie samen met zijn voertuig. Het ging om een bedrijfswagen. Of hij tijdens de feiten eventueel onder invloed was van alcohol, of hij alleen zat in het voertuig en dergelijke moet het onderzoek nog uitwijzen. De man had het statuut van 'jonge bestuurder', daar hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar bezat. Hij was niet eerder betrokken bij zware ongevallen", aldus Evi Franco.

LEUVEN 22/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u