23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

 23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

Een 23-jarige man heeft zich vrijdagavond om 21.00 uur bij de lokale politie Haacht gemeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf in de nacht van donderdag op vrijdag in Haacht waarbij een 16-jarige jongen om het leven kwam. "De man bekende dat hij achter het stuur van de aanrijdende wagen zat. Hij werd in de loop van de nacht verhoord en zal deze namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen", aldus de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco.

De autobestuurder reed vrijdagmorgen om 01.42 uur achteraan in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad richting Haacht-centrum reden. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het aanrijdende voertuig vluchtte in de richting van Haacht-centrum.

"De 23-jarige bestuurder meldde zich bij de lokale politie samen met zijn voertuig. Het ging om een bedrijfswagen. Of hij tijdens de feiten eventueel onder invloed was van alcohol, of hij alleen zat in het voertuig en dergelijke moet het onderzoek nog uitwijzen. De man had het statuut van 'jonge bestuurder', daar hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar bezat. Hij was niet eerder betrokken bij zware ongevallen", aldus Evi Franco.

LEUVEN 22/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u