23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

 23-jarige man meldt zich als dader van dodelijk ongeval in Haacht

Een 23-jarige man heeft zich vrijdagavond om 21.00 uur bij de lokale politie Haacht gemeld voor het ongeval met vluchtmisdrijf in de nacht van donderdag op vrijdag in Haacht waarbij een 16-jarige jongen om het leven kwam. "De man bekende dat hij achter het stuur van de aanrijdende wagen zat. Hij werd in de loop van de nacht verhoord en zal deze namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen", aldus de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco.

De autobestuurder reed vrijdagmorgen om 01.42 uur achteraan in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad richting Haacht-centrum reden. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed later in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het aanrijdende voertuig vluchtte in de richting van Haacht-centrum.

"De 23-jarige bestuurder meldde zich bij de lokale politie samen met zijn voertuig. Het ging om een bedrijfswagen. Of hij tijdens de feiten eventueel onder invloed was van alcohol, of hij alleen zat in het voertuig en dergelijke moet het onderzoek nog uitwijzen. De man had het statuut van 'jonge bestuurder', daar hij zijn rijbewijs nog geen twee jaar bezat. Hij was niet eerder betrokken bij zware ongevallen", aldus Evi Franco.

LEUVEN 22/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u