108.000 ton strooizout om gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden

 108.000 ton strooizout om gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden

Maandag is het zogeheten winterplan voor de autosnelwegen en de gewestwegen van start gegaan. Om de gewestwegen deze winter zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer 108.000 ton strooizout voorzien.

Tegenover vorig jaar is het winterplan niet echt gewijzigd, zegt woordvoerster Ilse Luypaerts. Het plan moet ervoor zorgen dat de 1.500 km snelwegen, 5.400 km gewestwegen en 6.700 km fietspaden die het Vlaams Gewest beheert binnen de 4 uur kunnen 'gestrooid' worden. Jaren geleden was er sprake van een zouttekort, maar toen is beslist de voorraad drastisch op te trekken.

Om efficiënter te strooien, zijn de voorbije jaren steeds meer strooivoertuigen uitgerust met automatische strooisystemen, wat moet zorgen voor een besparing van 15 tot 20 procent.

Het winterplan loopt tot de vierde maandag van april.

BRUSSEL 19/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u