108.000 ton strooizout om gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden

 108.000 ton strooizout om gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden

Maandag is het zogeheten winterplan voor de autosnelwegen en de gewestwegen van start gegaan. Om de gewestwegen deze winter zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij te houden, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer 108.000 ton strooizout voorzien.

Tegenover vorig jaar is het winterplan niet echt gewijzigd, zegt woordvoerster Ilse Luypaerts. Het plan moet ervoor zorgen dat de 1.500 km snelwegen, 5.400 km gewestwegen en 6.700 km fietspaden die het Vlaams Gewest beheert binnen de 4 uur kunnen 'gestrooid' worden. Jaren geleden was er sprake van een zouttekort, maar toen is beslist de voorraad drastisch op te trekken.

Om efficiënter te strooien, zijn de voorbije jaren steeds meer strooivoertuigen uitgerust met automatische strooisystemen, wat moet zorgen voor een besparing van 15 tot 20 procent.

Het winterplan loopt tot de vierde maandag van april.

BRUSSEL 19/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u