Welke financiële put rijdt u in onder invloed?

 Welke financiële put rijdt u in onder invloed?

Wat als ik mijn boete voor rijden onder invloed niet kan betalen? Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte? Laat u bijstaan door IntoLaw.

·      Wat is de boete voor rijden onder invloed?

·      Wat als ik mijn geldboete niet kan betalen?

·      Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte?

 

Enkele glazen drinken en toch rijden? Het gebeurt nog te vaak. Hoeveel glazen u mag drinken als u rijdt, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van meerdere factoren. Wat ook verschilt van persoon tot persoon, is de financiële put die rijden onder invloed kan teweegbrengen. 

 

Wat is de boete voor rijden onder invloed?

Hoe hoog de effectieve verkeersboete voor rijden onder invloed is, hangt af van het aantal promille. Bij een heel hoog alcoholpercentage wordt u zelfs gedagvaard en moet u dus voor de politierechtbank verschijnen. Heeft u dit jaar al positief geblazen? Dan weet u ook dat de boetes voor rijden onder invloed verhoogd zijn.

De opdeciemen stegen dit jaar van 6 naar 8 waardoor u nu ongeveer €400 meer betaalt aan uw boete. De opdrijving van het aantal alcoholcontroles en een verhoging van de boetes moet vooral het aantal ongevallen onder invloed beperken.

 

Wat als ik mijn geldboete niet kan betalen?

Kreeg u een boete voor rijden onder invloed en kan u die moeilijk betalen? In principe kan u een betalingsregeling treffen om het bedrag in schijven te voldoen. Dergelijk afbetalingsplan dient u schriftelijk aan te vragen via de dienst Penale Boeten.

Als u uw boete voor rijden onder invloed niet betaalt, riskeert u een gevangenisstraf. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat men beslag legt op uw goederen of een deel van uw inkomsten.

 

Wat als ik ook een ongeval veroorzaakte?

Rijden onder invloed blijft een van de voornaamste killers in het verkeer. Ongeacht hoe de Belg denkt over alcohol in het verkeer en initiatieven om dit tegen te gaan, een mentaliteitsverandering dringt zich op! Heeft u zelf een verkeersongeval veroorzaakt toen u met een glas op achter het stuur kroop? Dan riskeert u een geldboete tot €12000 en een rijverbod.

Bovendien kan u zelfs veroordeeld worden voor onvrijwillige slagen en verwondingen. Ook kan uw verzekeringsmakelaar alle aan de slachtoffers betaalde vergoedingen terugeisen waardoor uw financiële put nog dieper wordt.

 

Werd u gedagvaard voor rijden onder invloed? Neem contact op met de advocaten van IntoLaw om u te laten bijstaan. 


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u