Politierechtbank Ieper

Een rijverbod is vervelend, maar bij de Politierechtbank Ieper mag u wel zelf de periode van het verbod kiezen. Het kan evenwel ook gebeuren dat u theoretische en/of praktische proeven moet afleggen. Meer weten over de procedure? IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg. 

Griffie Politierechtbank Ieper
Korte Meersstraat 18 - 8900 Ieper 
tel.: 057/21.68.13 

Neem bij rijverbod contact op met IntoLaw Advocaten voor gratis advies.

 

Staat de Politierechtbank Ieper toe dat ik de periode van het rijverbod kies?  

De Politierechtbank Ieper is inderdaad een van de weinige die u nog de keuze laat. Ze staat dit in 99% van de gevallen toe. De enige voorwaarden? Een blanco strafregister kunnen voorleggen en het rijverbod binnen een redelijke termijn (maximum een jaar na de uitspraak) uitvoeren. Indien u voor uw werk uw wagen nodig hebt kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitvoering tijdens weekends en op feestdagen
 

Zal ik ook theoretische en/of praktische proeven moeten afleggen?

Indien de Politierechtbank Ieper een rijverbod van minder dan een maand uitspreekt, moet u uw rijbewijs in leveren binnen de 4 dagen na de betekening van het vonnis (1 maand na de uitspraak). U zal eerst proeven moeten afleggen en pas dan gaat het rijverbod in. Betreft het een rijverbod van meer dan een maand, dan worden alle beslisingen genomen op het moment dat u uw rijbewijs afgeeft.
 

Hoe kan ik de hoogte van de geldboeten accuraat inschatten?

Enkele maanden na het vonnis stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u de geldboete en de kosten. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u gratis adviseren als u een verzoekschrift wil indienen voor een afbetalingsplan of een uitstel van betaling. Maak ondertussen vrijblijvend gebruik van onze boetecalculator om de hoogte van uw geldboete te berekenen. Het resultaat is vrij accuraat dankzij ons gegevensbestand met vonnissen uit het verleden.

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.