Politierechtbank Gent

 

Wanneer de Politierechtbank Gent een rijverbod uitspreekt wordt het verstekvonnis 3 tot 4 maanden later betekend. Dit heeft dit een aantal praktische en juridische gevolgen. U kan gedurende een bepaalde periode niet met de wagen rijden, moet misschien theoretische en praktische proeven afleggen en een boete betalen. IntoLaw Advocaten weet er alles over.

Griffie Politierechtbank Gent
Opgeëistenlaan 401/M - 9000 Gent
Telefoon: 09 234 53 50 

 
Openingsuren: 

  • maandag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00 
  • dinsdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • woensdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • donderdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00
  • vrijdag van 8:30 tot 12:30 - 13:30 tot 16:00

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies!
 

Hoe bepaalt Politierechtbank Gent de periode van mijn rijverbod?    

Vandaag kunt u niet meer kiezen in welke periode het rijverbod geldt, tenzij in heel uitzonderlijke gevallen. Het kan bijvoorbeeld om medische redenen gaan. Het Parket beoordeelt elk dossier op zich en houdt geen rekening met het feit dat u vertegenwoordiger bent of uw rijbewijs nodig hebt voor uw werk. Goed om weten: u kunt altijd gratis een beroep doen op IntoLaw Advocaten voor een eerste advies.
 

In welk examencentrum kan ik de theoretische en praktische proeven afleggen?

De procedure bij de Politierechtbank Gent verschilt naargelang de duur van het rijverbod. Bij een verbod van minder dan 3 maanden kunt u kiezen in welk examencentrum u de proeven zal afleggen. Dat moet binnen de maand gebeuren en pas daarna voert het Parket uw rijverbod uit.

Voor een rijverbod van meer dan 3 maanden, voert het Parket altijd eerst het rijverbod uit. Wanneer u uw rijbewijs komt inleveren geeft u dan aan waar u de proeven wil afleggen.
 

Hoe kan ik mijn geldboete berekenen?  

U wil graag weten waar u aan toe bent? Het team van IntoLaw Advocaten heeft een jarenlange ervaring met de politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel en houdt vonnissen uit het verleden bij. Maak gebruik van onze gratis boetecalculator om te zien hoeveel het rijverbod van Politierechtbank Gent u zal kosten.

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.