Politierechtbank Eupen

Bent u veroordeeld tot een rijverbod door de Politierechtbank Eupen? Dan volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden na de uitspraak. U zal uw rijbewijs moeten inleveren bij de Griffie, een geldboete betalen en eventueel herstelproeven afleggen. IntoLaw Advocaten zet alles voor u op een rijtje.

Politierechtbank Eupen
Hostertstrasse 31 – 4700 Eupen
tel.: 078 59 39 49

Raadpleeg IntoLaw Advocaten gratis bij rijverbod.
 

Wanneer gaat mijn rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Eupen, precies in?  

Het rijverbod wordt uitgevoerd zodra u uw rijbewijs indient bij de griffie van de Politierechtbank Eupen. Het Parket zal de periode van uw verbod bepalen. Dat u uw wagen nodig hebt voor uw werk, betekent niet dat het rijverbod uitgevoerd wordt op feestdagen en tijdens het weekend. Enkel in heel uitzonderlijke gevallen wordt dit toegestaan. De advocaten verkeersrecht van IntoLaw Advocaten kunnen uw hierbij gratis adviseren.
 

Wat als ik ook herstelproeven moet afleggen?     

Vaak gaat een rijverbod van Politierechtbank Eupen gepaard met de verplichting om theoretische, praktische of psychologische proeven af te leggen. Als dat het geval is krijgt u een brief van het Parket en vraagt men u om het examencentrum van uw keuze op te geven. U krijgt twee tot drie maanden de tijd om te antwoorden, daarna wijst het Parket zelf een centrum aan.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

U zal ook een geldboete en kosten moeten betalen. Hoeveel? Dat verneemt u pas na enkele maanden in een brief van de Ontvanger van de Belgische Staat. Als u dat wenst kan IntoLaw Advocaten u vertellen hoe u eventueel uitstel van betaling of een afbetalingsplan kunt aanvragen. Wij kunnen ook de hoogte van uw boete accuraat inschatten dankzij ons uitgebreide gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken.  

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.