Politierechtbank Charleroi

De Politierechtbank Charleroi laat u doorgaans kiezen wanneer uw rijverbod uitgevoerd wordt. IntoLaw Advocaten vertelt u hoe alles vanaf dan zijn werk gaat: het verloop van de procedure, de herstelexamens, de geldboete…   

Politierechtbank Charleroi
Justitiepaleis Blvd. Defontaine
6000 Charleroi
Tel: 071 23 65 58

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis.

 

In welke periode wordt mijn rijverbod door Politierechtbank Charleroi uitgevoerd?       

In 90% van de gevallen laat Politierechtbank Charleroi u de keuze. Het Parket bekijkt elk dossier apart, maar u moet in elk geval een blanco strafregister kunnen voorleggen. Wanneer u bijvoorbeeld uw wagen nodig hebt voor uw job, kan het rijverbod uitgevoerd worden tijdens het weekend en op feestdagen. De betekening van het verstekvonnis volgt twee tot drie maanden na de uitspraak. 


Moet ik ook theoretische en praktische proeven afleggen?  

Dat is vaak het geval, al verschilt de aanpak naargelang de duur van het rijverbod. Bij een rijverbod minder dan 3 maanden laat het Parket u de vrije keuze in welk centrum u de proeven aflegt. Dat moet binnen de maand gebeuren. Het parket zal het rijverbod pas uitvoeren nadat u de proeven heeft afgelegd. Een langer rijverbod wordt eerst uitgevoerd. U mag dan het examencentrum kiezen wanneer u uw rijbewijs inlevert op de griffie.


Hoeveel bedraagt de geldboete doorgaans bij Politierechtbank Charleroi?

Maak gebruik van onze gratis boetecalculator om dit bedrag te berekenen. Die steunt op de jarenlange expertise van onze advocaten verkeersrecht met politierechtbanken en onze database met vonnissen uit het verleden. Kunt u de boete niet betalen? Dan helpt

IntoLaw Advocaten u als u dat wenst met een verzoek aan de Dienst Betalingen om de schuld in schijven af te lossen of de betalingstermijn te verlengen.  

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.