Politierechtbank Beringen

Een rijverbod is altijd vervelend. Maar wat betekent het voor u? Staat de Politierechtbank Beringen toe dat uw rijverbod enkel in het weekend van kracht is? Hoe verloopt een dergelijke procedure? Het team van IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg en kan zelfs een goed idee geven welke boete of straf u boven het hoofd hangt.     

Politierechtbank Limburg – afd. Beringen
Pieter Bruegelstraat 8 -3580 Beringen
Tel: 011/42 59 34

Rijverbod? Win gratis advies in bij IntoLaw Advocaten!
 

Geeft de Politierechtbank Beringen mij inspraak in de periode van mijn rijverbod?

De betekening van het verstekvonnis gebeurt 2 maanden na het vonnis. In principe kan u de periode van het rijverbod niet kiezen. Het Parket bekijkt elk dossier apart en alleen als er echt bijzonder uitzonderlijke redenen zijn kan het een uitzondering op deze regel toestaan. Het argument dat u zonder rijbewijs uw beroep niet kan uitoefenen is van geen tel.
 

Met welke theoretische of praktische proeven gaat een rijverbod gepaard?

In veel gevallen legt Politierechtbak Beringen ook examens of onderzoeken op. U krijgt een brief met een formulier, waarop u het examencentrum van uw keuze kan bekendmaken. Stuur die correct ingevuld zo snel mogelijk terug naar het Parket, want 2 tot 3 maanden na het versturen van verzoek wordt het rijverbod betekend. Hierna beslist het Parket zelf naar welk centrum u moet gaan om de proeven af te leggen.

Indien u uw keuze tijdig laat weten, brengt het Parket het gekozen examencentrum op de hoogte. Dat zal vervolgens contact met u opnemen voor het afleggen van de proeven.
 

Moet ik ook een geldboete betalen?

Naast het rijverbod krijgt u ook een geldboete. De Ontvanger van de Belgische Staat zal u hiervoor aanschrijven. Kunt u de boete en kosten niet betalen? Stuur dan een brief naar de Dienst betalingen en vraag of het mogelijk is om de betalingstermijn uit te stellen of de betaling te spreiden. Onze advocaten verkeersrecht kunnen u daarbij helpen. Hun advies is trouwens gratis.
 

Hoe hoog kan mijn geldboete oplopen?

IntoLaw heeft veel ervaring met Politierechtbanken, ook die van Beringen. Op basis van onze uitgebreide databank met vonnissen kunnen we gelijkaardige dossiers vergelijken en de hoogte van de geldboete en de lengte van het rijverbod of de gevangenisstraf goed inschatten. Vul onderstaand boeteformulier in en wij berekenen alles voor u. Gratis.

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.