Politierechtbank Antwerpen

Riskeert u een rijverbod, opgelegd door de Politierechtbank van Antwerpen? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw weten precies wat u te wachten staat: de gevolgde procedure, de duur van het rijverbod, de eventuele opgelegde proeven, de geldboete… U leest het allemaal hier.   

Griffie Politierechtbank
Bolivarplaats 20, bus 3
2000 Antwerpen
tel: 03 257 80 11

De griffie is geopend
van maandag tot en met vrijdag
van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u

Rijverbod? IntoLaw Advocaten adviseert u gratis!

 

In welke gevallen kan ik periode van mijn rijverbod zelf bepalen?

Twee maanden nadat de Politierechtbank van Antwerpen het rijverbod uitspreekt wordt het verstekvonnis betekend, zodat u officieel op de hoogte bent. De kans dat u zelf de periode van het rijverbod kan bepalen is bijzonder klein. Slechts in zeer uitzonderlijke gevallen kan de Procureur dit toestaan.

Er moet hoe dan ook aan bepaalde verplichtingen voldaan worden. Zo moet de boete betaald zijn, mag het niet om een rijverbod met examens gaan en mag het rijverbod niet langer duren dan 3 maanden. Het feit dat u uw rijbewijs nodig hebt om uw beroep uit te oefenen maakt geen enkel verschil voor de beslissing van de Procureur.
 

Moet ik bij een rijverbod theoretische of praktische proeven afleggen?

Vaak is dit inderdaad het geval. Wanneer het vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen ‘in kracht van gewijsde’ is (wanneer u geen rechtsmiddelen meer hebt om het vonnis aan te vechten), ontvangt u een formulier om het examencentrum van uw keuze aan te geven. Stuur dit ingevulde formulier zo snel mogelijk terug, zodat het Parket dit centrum kan verwittigen.

Of u de proeven al hebt afgelegd of niet, het rijverbod gaat altijd in 2 maanden na het opsturen van het keuzeformulier. Stuurt u het formulier niet terug, dan wijst het parket een examencentrum aan zonder rekening te houden met uw woonplaats.
 

Wat als ik de geldboete niet kan betalen?

Enkele maanden na het definitieve vonnis van de Politierechtbank van Antwerpen, stuurt de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de te betalen geldboete. Indien u moeilijkheden ondervindt om die boete te betalen, kunt u schriftelijk vragen aan de Dienst betalingen om de betalingstermijn uit te stellen. Soms kan u de boete ook afbetalen in schijven. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis hoe u dit het beste aanpakt.
 

Welke boete, rijverbod of gevangenisstraf kan ik verwachten van de Politierechtbank van Antwerpen?

De advocaten verkeersrecht van IntoLaw hebben niet alleen een ruime ervaring met verschillende politierechtbanken, we beschikken ook over een uitgebreide databank met vonnissen uit het verleden. Op basis daarvan kunnen wij vrij precies inschatten hoeveel de boete zal bedragen of hoe lang het rijverbod of de gevangenistraf zal duren.

Eventuele bijkomende informatie of toelichtingen ontvangt u geheel gratis van onze advocaten, telefonisch of via e-mail.

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.