Kan u uw periode van rijverbod kiezen?

Kan u uw periode van rijverbod kiezen?

Dit verschilt van arrondissement tot arrondissement en is dus een verschil of u bijvoorbeeld bent veroordeeld in Gent, Luik, Charleroi of Brussel.

Om na te gaan of u na een definitief vonnis de mogelijkheid heeft om de periode te kiezen waarbinnen het rijverbod wordt uitgevoerd verwijzen wij u naar “Uitvoering per arrondissement”.

Wij hebben deze informatie voor u verzameld en gerangschikt.

Hoe bekom ik een keuze van rijverbod?

Na een definitief vonnis wordt (het Parket van) de Procureur des Konings aangeschreven om een voorkeur van periode van verval tot het besturen van een motorvoertuig mee te delen.

De Procureur des Konings beslist soeverein om de aanvraag al dan niet te overwegen en laat hiervan bericht aan de veroordeeld (of zijn/haar raadsman).

Welke straf riskeert u?

Indien u een verkeersinbreuk pleegde en hiervoor werd gedagvaard wenst u dan ook graag meer concreet te weten wat u kan verwachten als straf. Wij hebben dan ook gedurende jaren vonnissen verzameld van de diverse politierechtbanken en dit in volledig Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Laat uw boete, rijverbod of gevangenisstraf onmiddellijk berekenen!

Vul onderstaande boeteformulier in en u ontvangt een accurate inschatting van de straf of boete die u mag verwachten voor uw verkeersovertreding. Wij maken gebruik van uw informatie (uiteraard), de expertise van onze advocaten en onze uitgebreide databank aan vonnissen uit het verleden om de mogelijk boete, duurtijd van het rijverbod of gevangenisstraf te berekenen.

Waarom hebben we welke gegevens nodig? In sommige gevallen is het noodzakelijk dat wij u extra informatie of toelichting bezorgen bij de berekening van de boete (bv. omstandigheden, uitzonderingen, etc). Onze advocaten bezorgen u deze telefonisch of via uw e-mailadres, geheel gratis.