Uw boete inschatten?

 Uw boete inschatten?

U beging een snelheidsovertreding, reed door het rood licht, werd betrapt op rijden onder invloed enz. waardoor iemand gewond is geraakt (onopzettelijke letsels al dan niet met de dood als gevolg) en u wenst te weten wat de mogelijke boete, duur van het rijverbod of zelfs gevangenisstraf zullen zijn?
 
De minimale- en maximale boetes en rijverboden dat de rechtbank voor deze overtredingen oplegt, liggen vaak zeer ver uit elkaar. 
 
U kan ons tijdens kantooruren bellen op het nummer 09/265.00.65.  Er wordt vervolgens binnen de 4 uur (op weekdagen) met u contact opgenomen door één van onze specialisten waarbij u een inschatting krijgt wat u kan verwachten als geldboete en/of rijverbod van de rechtbank dat u moet verschijnen. Dit gebeurt tevens volledig vrijblijvend en is volledig kosteloos.
 

Nog vragen?

Heeft u na het surfen door onze website nog vragen of wenst u concrete informatie te ontvangen, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen en we zullen u binnen 24h contacteren (weekdagen). U kan ons contact center tijdens de kantooruren ook bereiken op het nummer 09/265.00.65.

 


Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu