Rechtsbijstand van een advocaat bij snelheidsovertreding

 Rechtsbijstand van een advocaat bij snelheidsovertreding

Profiteer met een rechtsbijstandsverzekering van gratis rechtsbijstand van een advocaat na een snelheidsovertreding. Contacteer nu de IntoLaw-advocaten.

Werd u gedagvaard voor de politierechtbank?

Met een rechtsbijstandsverzekerin kan u volledig gratis een beroep doen op rechtsbijstand van een IntoLaw-advocaat. Ook zonder is het steeds aan te raden een gespecialiseerde verkeersadvocaat van IntoLaw onder de arm te nemen. Zo kan u ten volle gebruik maken van uw recht op verdediging voor de rechtbank.

 

Wat is de meerwaarde van rechtsbijstand van een IntoLaw-advocaat?

De voordelen uiten zich in twee grote punten:

  • Wij begeleiden u doorheen het ganse proces. Dit bespaart u veel ongemak en kopzorgen. 

  • Wij vertegenwoordigen u bij bepaalde kleinere verkeersovertredingen in de rechtbank als u niet kan komen. 

 

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? 

Of u van gratis rechtsbijstand van een advocaat kan genieten, hangt af van het feit of u een rechtsbijstandsverzekering hebt of niet. 

Sommige verzekeringsmaatschappijen nemen standaard een rechtsbijstandsverzekering op in hun polissen of bieden een waaier aan mogelijkheden aan. Het kan dus goed zijn dat u al een rechtsbijstandsverzekering hebt zonder dat u het zelf weet. Het loont dus zeker de moeite dit even na te gaan. Of u vraagt het even aan de advocaten van IntoLaw via telefoon, mail of chat

Zit er geen rechtsbijstandsverzekering in uw polis, dan heeft u er misschien een afgesloten bij uw makelaar of een externe gespecialiseerde maatschappij zoals DAS, Euromex of ARAG. 

Er bestaan verschillende soorten en gradaties in rechtsbijstandsverzekeringen, maar de meeste komen sowieso tussen in de kosten en erelonen van een advocaat, zowel voor het voorafgaande onderzoek als de bijstand in de rechtbank zelf. Soms is een extra rechtsbijstandsverzekering zelfs niet nodig, aangezien sommige familiale verzekeringen ook in strafrechtelijke bijstand voor de politierechtbank voorzien. 

 

Welke advocaat kiest u?

Wie uw advocaat wordt, kiest u helemaal zelf. Volgens de Europese richtlijn 87/344/EEG (en de daarop gebaseerde Wet op het financieel toezicht art. 4:67) is elke rechtsbijstandsverzekeraar verplicht de verzekerde een vrije advocaatkeuze aan te bieden.

U kunt dus te allen tijde kiezen voor de gespecialiseerde verkeersadvocaten van IntoLaw. Voor gratis rechtsbijstand van een advocaat komt u dus het best bij ons aankloppen. Naast veel ervaring hebben onze advocaten ook een uitstekende kennis van deze materie. 

 

Aarzel zeker niet om persoonlijk advies te vragen aan de IntoLaw-advocaten via mail, telefoon, WhatsApp of de chatfunctie.

 


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu