Politierechtbank Turnhout

 Politierechtbank Turnhout

Wanneer de Politierechtbank Turnhout een rijverbod uitspreekt volgt een hele procedure. IntoLaw Advocaten overloopt de verschillende stappen voor u.

De Politierechtbank Turnhout veroordeelt u tot een rijverbod. Twee maanden later wordt het verstekvonnis betekend. En nu? IntoLaw Advocaten overloopt samen met u de verschillende stappen van de gerechtelijke procedure.

Griffie Politierechtbank Turnhout
Kasteelplein 11 - 2300 Turnhout
tel.: 014 44 71 00

IntoLaw Advocaten geeft gratis advies bij rijverbod.
 

In welke periode wordt mijn rijverbod uitgevoerd door Politierechtbank Turnhout?  

Behalve in zeer uitzonderlijke gevallen kan u de periode niet kiezen. Ook niet wanneer u kan aantonen dat u uw rijbewijs nodig hebt om uw job uit te oefenen. Denkt u over de nodige argumenten te beschikken om een uitzondering te verkrijgen? Laat u dan gratis adviseren door IntoLaw Advocaten.
 

Waar moet ik de herstelexamens afleggen?    

Het kan inderdaad gebeuren dat de Politierechtbank Turnhout u naast een rijverbod ook verplicht tot het afleggen van theoretische, praktische of psychologische proeven. In dat geval vraagt het Parket u in een brief om een examencentrum te kiezen. Bezorg uw antwoord zeker binnen een termijn van twee tot drie maanden, want anders beslist het Parket in uw plaats.  
 

Welke boetes en kosten worden aangerekend bij een rijverbod?

Dat wordt u in een brief meegedeeld door de Ontvanger van de Belgische Staat. Het team van IntoLaw Advocaten beschikt over een gegevensbestand met uitspraken en vonnissen van alle politierechtbanken. Op basis daarvan kunnen wij uw boete accuraat berekenen. We doen dit gratis voor u. Kunt u de boete niet betalen? Stuur dan een verzoek voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan naar de Dienst Betalingen.

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u