Politierechtbank Sint-Truiden

 Politierechtbank Sint-Truiden

Een rijverbod, uitgesproken door de Politierechtbank Sint-Truiden, gaat gepaard met een geldboete en soms proeven. Verneem meer van IntoLaw Advocaten.

Twee maanden nadat de Politierechtbank Sint-Truiden u veroordeelt tot een rijverbod, wordt het verstekvonnis betekend. Naast het betalen van een geldboete en de kosten, zal u misschien ook herstelexamens moeten afleggen. Ontdek het verloop van de procedure met IntoLaw Advocaten.

Politierechtbank Sint-Truiden
Kazernevest 10 – 3800 Sint-Truiden
tel.: 011/68.76.29

Rijverbod? Contacteer IntoLaw Advocaten voor gratis advies.
 

Bepaalt de Politierechtbank Sint-Truiden de periode van mijn rijverbod?  

Dat is zo goed als altijd het geval. Maar als u gegronde argumenten kunt aanbrengen, geeft het Parket u soms inspraak in de periode. Dan kan het rijverbod bijvoorbeeld ingevoerd worden tijdens de weekends en op feestdagen. Let wel, uw beroep (bijv. vertegenwoordiger) is geen voldoende reden. Wat dan wel? Die een beroep op het gratis advies van IntoLaw Advocaten om dit te vernemen. 
 

Wat indien ik ook theoretische of praktische proeven moet afleggen?    

In veel gevallen verplicht de Politierechtbank Sint-Truiden veroordeelden ook tot het afleggen van zogenaamde herstelexamens. In dat geval mag u wel kiezen in welk examencentrum u die aflegt, op voorwaarde dat u uw keuze binnen de twee tot drie maand laat weten aan het Parket. U zal hiervoor een brief ontvangen.  
 

Welke geldboete hangt mij boven het hoofd?

Dat verneemt u van de Ontvanger van de Belgische Staat. Die zal u enkele maanden na de uitspraak een brief sturen met de geldboete en de kosten. Maar u hoeft niet zolang te wachten om het bedrag te kennen. Het team van IntoLaw Advocaten berekent het op basis van onze ervaring met politierechtbanken en ons uitgebreide bestand met uitspraken en vonnissen. Ook indien u niet kan betalen helpt het team u om een verzoek voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan in te dienen bij de Dienst Betalingen.

 


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu