Politierechtbank Sint-Niklaas

 Politierechtbank Sint-Niklaas

Een rijverbod, uitgesproken door Politierechtbank Sint-Niklaas, verloopt volgens een strikte procedure. IntoLaw Advocaten vertelt er alles over.

Kan u als beroepschauffeur zelf de periode kiezen van uw rijverbod? Legt Politierechtbank Sint-Niklaas u ook een geldboete op? Moet u bijkomende kosten betalen? IntoLaw Advocaten kent alle antwoorden. 

Politierechtbank Sint-Niklaas
Kazernestraat 10 - 9100 Sint-Niklaas
Telefoonnummer: 03 760 94 25

Rijverbod? Vraag gratis raad aan IntoLaw Advocaten.
 

Heb ik bij Politierechtbank Sint-Niklaas inspraak in de periode van mijn rijverbod?

Behoudens onder heel uitzonderlijke voorwaarden kan u bij Politierechtbank Sint-Niklaas de periode van uw rijverbod niet zelf kiezen. Zelfs niet als vertegenwoordiger of beroepschauffeur. Slechts heel sporadisch maakt het Parket een uitzondering op deze regel. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis of u hiervoor in aanmerking komt.  
 

Hoe zit het met de geldboete en de kosten?

Die zijn vanzelfsprekend ook voor uw rekening. Ze worden via briefwisseling geïnd door de Ontvanger van de Belgische Staat. Kunt u hier niet aan voldoen? Richt dan een brief aan Dienst Betalingen en vraag of men u toestemming wil geven voor uitstel van betaling of een afbetalingsplan.
 

Waar moet ik de theoretische of praktische proeven afleggen?

Indien u eveneens proeven moet afleggen, vraagt het Parket u schriftelijk om het examencentrum van uw keuze kenbaar te maken en brengt het op de hoogte. Het centrum zal dan verder met u afspreken wanneer u de proeven kan afleggen. Wacht vooral niet te lang om de brief van het Parket te beantwoorden, want na 2 tot 3 maanden beslist het zelf waar u de theoretische en praktische proeven moet afleggen.
 

Kan ik mijn geldboete berekenen?  

De ervaring en expertise van onze verkeersadvocaten, gekoppeld aan een ruime database met talloze vonnissen van politierechtbanken in Vlaanderen Brussel, levert IntoLaw Advocaten een schat aan informatie op. Die delen wij graag met u. Bijvoorbeeld om de boete of straf die u boven het hoofd hangt accuraat in te schatten. Geheel gratis, telefonisch of via e-mail.

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u