Politierechtbank Oudenaarde

 Politierechtbank Oudenaarde

Wat zijn de concrete gevolgen wanneer Politierechtbank Oudenaarde u veroordeelt tot een rijverbod? IntoLaw Advocaten deelt zijn expertise met u.

Als Politierechtbank Oudenaarde een rijverbod uitspreekt, volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden later. Maar wat betekent dit concreet voor u, behalve dat u uw rijbewijs voor een bepaalde periode zal moeten inleveren? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw zetten alles voor u op een rijtje. 

Griffie Politierechtbank Oudenaarde
Oudenaarde - Kasteelstraat 18 Tel 055 33 50 77
Probatiecommissie – dienst justitiehuizen
Woeker 20 bus 2 Tel 055 31 21 44

Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten bij een rijverbod
 

In welke periode valt mijn rijverbod?

Dat bepaalt de Politierechtbank Oudenaarde. Het feit dat u beroepshalve met de wagen rijdt maakt hierbij niets uit. Enkel in uitzonderlijke gevallen en op basis van een grondige studie van uw dossier kan de Procureur bepalen dat uw rijverbod wordt uitgevoerd in het weekend en op feestdagen. Raadpleeg IntoLaw Advocaten kosteloos om te weten of u hiervoor in aanmerking komt. Wij kunnen dit goed inschatten dankzij ons bestand met vonnissen van Politierechtbanken uit het verleden.
 

Hoe zit het met de theoretische of praktische proeven?

Vaak gaat een rijverbod opgelegd door Politierechtbank Oudenaarde gepaard met bepaalde (herstel)examens en onderzoeken. Gaat het om een rijverbod van minder dan 1 maand, dan vraagt het Parket u per brief om een examencentrum te kiezen. Bij een rijverbod van meer dan 1 maand hebt u geen keuze.
 

Welke geldboete mag ik verwachten in het kader van mijn rijverbod door Politierechtbank Oudenaarde?

Een paar maanden na de uitspraak schrijft de Ontvanger van de Belgische Staat u aan met het verzoek om de geldboete en de kosten te betalen. Kan u hier niet aan tegemoetkomen, dan kan IntoLaw Advocaten u bijstaan bij het verzoek om een afbetalingsplan toe te kennen of uitstel van de betalingstermijn te verkrijgen. U kunt uw boete en accuraat berekenen dankzij onze gratis boetecalculator.


Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu