Politierechtbank Oudenaarde

 Politierechtbank Oudenaarde

Wat zijn de concrete gevolgen wanneer Politierechtbank Oudenaarde u veroordeelt tot een rijverbod? IntoLaw Advocaten deelt zijn expertise met u.

Als Politierechtbank Oudenaarde een rijverbod uitspreekt, volgt de betekening van het verstekvonnis twee maanden later. Maar wat betekent dit concreet voor u, behalve dat u uw rijbewijs voor een bepaalde periode zal moeten inleveren? De advocaten verkeersrecht van IntoLaw zetten alles voor u op een rijtje. 

Griffie Politierechtbank Oudenaarde
Oudenaarde - Kasteelstraat 18 Tel 055 33 50 77
Probatiecommissie – dienst justitiehuizen
Woeker 20 bus 2 Tel 055 31 21 44

Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten bij een rijverbod
 

In welke periode valt mijn rijverbod?

Dat bepaalt de Politierechtbank Oudenaarde. Het feit dat u beroepshalve met de wagen rijdt maakt hierbij niets uit. Enkel in uitzonderlijke gevallen en op basis van een grondige studie van uw dossier kan de Procureur bepalen dat uw rijverbod wordt uitgevoerd in het weekend en op feestdagen. Raadpleeg IntoLaw Advocaten kosteloos om te weten of u hiervoor in aanmerking komt. Wij kunnen dit goed inschatten dankzij ons bestand met vonnissen van Politierechtbanken uit het verleden.
 

Hoe zit het met de theoretische of praktische proeven?

Vaak gaat een rijverbod opgelegd door Politierechtbank Oudenaarde gepaard met bepaalde (herstel)examens en onderzoeken. Gaat het om een rijverbod van minder dan 1 maand, dan vraagt het Parket u per brief om een examencentrum te kiezen. Bij een rijverbod van meer dan 1 maand hebt u geen keuze.
 

Welke geldboete mag ik verwachten in het kader van mijn rijverbod door Politierechtbank Oudenaarde?

Een paar maanden na de uitspraak schrijft de Ontvanger van de Belgische Staat u aan met het verzoek om de geldboete en de kosten te betalen. Kan u hier niet aan tegemoetkomen, dan kan IntoLaw Advocaten u bijstaan bij het verzoek om een afbetalingsplan toe te kennen of uitstel van de betalingstermijn te verkrijgen. U kunt uw boete en accuraat berekenen dankzij onze gratis boetecalculator.


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u