Politierechtbank Luik

 Politierechtbank Luik

Wat moet u doen wanneer de Politierechtbank Luik u veroordeelt tot een rijverbod? Wie bepaalt de periode? IntoLaw Advocaten vertelt u er alles over.

Wanneer de Politierechtbank Luik u veroordeelt tot een rijverbod, heeft dit een impact op uw leven aangezien u uw rijbewijs tijdelijk moet inleveren. U zal bovendien een boete moeten betalen en misschien examens afleggen. Hier vertellen we alles wat u moet weten over de procedure. Aarzel niet een beroep te doen op IntoLaw Advocaten voor gratis advies.   
 

Politierechtbank Luik
Rue Saint-Gilles 87 – 4000 Luik
Tel: 04 232 85 32

Rijverbod? IntoLaw Advocaten verstrekt gratis advies.

 

Hoe, wanneer en door wie wordt het rijverbod uitgevoerd?        

De Politierechtbank Luik betekent de uitspraak van uw rijverbod twee tot drie maanden na het vonnis. U kan een brief aan het Parket richten met de gewenste periode van het rijverbod en uw motivering. In 90% van de gevallen staat de Procureur dit toe, op voorwaarde dat u een blanco strafregister hebt. Hebt u professioneel advies nodig voor de motivering? Dat kan kosteloos met IntoLaw Advocaten.
 

Bepaalt de Politierechtbank Luik het examencentrum voor mijn herstelproeven?

Moet u naast het rijverbod ook theoretische en/of praktische proeven afleggen? Als u rijverbod minder dan drie maanden bedraagt zal het Parket van de Politierechtbank Luik u verzoeken om binnen de maand een centrum te kiezen. Wanneer u slaagt voor de proeven gaat het rijverbod daarna in. Een rijverbod van meer dan drie maanden wordt eerst uitgevoerd. Bij de inlevering van uw rijbewijs op de griffie kan u het examencentrum kiezen.
 

Hoe hoog zijn de boetes die de Politierechtbank Luik oplegt?

Op basis van hun ervaring en een gegevensbestand met vroegere uitspraken en vonnissen van Politierechtbanken, kunnen onze advocaten de hoogte van uw geldboete accuraat berekenen. Het ‘officiële’ bedrag zal u pas kennen na enkele maanden, wanneer de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief met de verschuldigde geldboete en kosten stuurt. Lukt het u niet om te betalen, dan kan u de Dienst Betalingen schriftelijk vragen om een afbetalingsplan overeen te komen of de betalingstermijn te verlengen.

 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u