Politierechtbank Leuven

 Politierechtbank Leuven

Wat mag u verwachten wanneer Politierechtbank Leuven u een rijverbod oplegt? Wat zijn uw rechten en plichten? U verneemt het van IntoLaw Advocaten.

Het verstekvonnis van een rijverbod door Politierechtbank Leuven wordt 2 tot 3 maanden later betekend. U moet uw rijbewijs inleveren, in veel gevallen ook theoretische of praktische proeven afleggen en een boete betalen. IntoLaw Advocaten geeft tekst en uitleg bij de procedure.


Griffie Politierechtbank Leuven
Hoofdingang: F. Smoldersplein 5, 3000 Leuven 
Zij-ingang: Vaartstraat 3, 3000 Leuven 
Centraal telefoonnummer: 016 21 41 11

Rijverbod? Vraag gratis advies aan IntoLaw Advocaten!
 

In welke periode loopt mijn rijverbod?

U kan de periode van het rijverbod door Politierechtbank Leuven vrijwel nooit zelf kiezen. Enkel in zeer uitzonderlijke omstandigheden zal het Parket hier anders over beslissen. Als u denkt aanspraak te kunnen maken op een uitzonderingsregel, moet u dit schriftelijk motiveren en zal het Parket uw dossier bestuderen. IntoLaw Advocaten adviseert u gratis hoe u dit het best aanpakt. U moet wel beseffen dat uw beroep (bijv. vertegenwoordiger, chauffeur…) geen invloed heeft op de uiteindelijke beslissing.
 

Wanneer moet ik de theoretische of praktische proeven afleggen?

Het kan gebeuren dat uw rijverbod gepaard gaat met herstelexamens of -onderzoeken. Hier maakt Politierechtbank Leuven een verschil naargelang de duur van het rijverbod. Voor een rijverbod korter dan 2 maanden krijgt u een brief met de vraag om een examencentrum te kiezen. Pas na het slagen voor de proeven wordt het vonnis betekend en uitgevoerd.

Gaat het om een langer rijverbod, dan mag u het examencentrum niet meteen zelf kiezen. Na twee weken volgt de betekening en uitvoering van het rijverbod. Wanneer u uw rijbewijs inlevert bij de griffie krijgt u de kans om een centrum te kiezen. 
 

Welke geldboete legt Politierechtbank Leuven op bij een rijverbod?

Dat verneemt u enkele maanden na het vonnis, wanneer de Ontvanger van de Belgische Staat u een brief stuurt. Als u problemen ondervindt om de boete en de kosten te betalen vraagt u best gratis advies aan IntoLaw Advocaten. U kan namelijk bij de Dienst betalingen een afbetalingsplan of een verlenging van de betalingstermijn aanvragen. De hoogte van de boete kunt u berekenen aan de hand van onze gratis boetecalculator. Die steunt op talloze vonnissen van de politierechtbanken in Vlaanderen en Brussel. 


Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u